Udskriv

Kefir-cotta med pocheret pære

Forb. tid30 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid1 t
Ret: Dessert
Keyword: dessert
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Kefir-cotta

  • 3 blade husblas
  • 4 dl fløde
  • 3 dl kefir
  • 60 g sukker

Pocherede pærer

  • 4 stk pærer
  • 150 g rørsukker
  • 1 kanelstang
  • 4 stk kardemommekapsler
  • 3 stk stjerneanis
  • 1 stk citron

Broken gel

  • 1 dl kogelage fra pærerne
  • 1 dl solbær fra frost (eller solbærsaft)
  • 2 g agar-agar

Muesli Crunch

  • 100 g 5 korns flager (eller grovvalsede havregryn)
  • 75 g brun farin
  • 50 g hakkede nødder (hassel og valnødder fx)
  • 0,5 tsk stødt kanel
  • 0,5 tsk stødt ingefær

Koral tuille

  • 100 g vand
  • 80 g smagsneutral olie
  • 20 g mel
  • Pastafarve

Sådan gør du

Kefir-cotta

  • Læg husblasen i blødt i koldt vand - minimum 10 minutter.
  • Bring sukker og fløde i kog. Simmer 5-7 minutter. Sluk for varmen og lad den falde lidt i temperatur. Tilsæt kefir og rør godt rundt.
  • Fordel i glas og lad den køle et par timer for at sætte sig. 

Pocherede pærer.

  • Skræl pærerne og fjern kernehuset fra bunden.
  • Kog en lag op med sukker, krydderier, citronskal og saft og cirka 8dl vand. 
    Kom pærerne i og kog 20 minutter. Lad dem gerne trække længere, hvis de ikke er helt møre. Kogetiden er afhængig af pærernes modenhed osv. 
  • Opbevar dem i lagen til de skal serveres. Gerne på køl, hvis det først skal være flere dage senere, da der ikke er nogen form for konserveringsmiddel i som eddike eller lignen. 

Broken gel

  • Kom kogelage (uden krydderier) i en kasserolle sammen med solbær. kog cirka 5 minutter til kogt godt igennem.
  • Blend massen med en stavblender og passér igennem en fin sigte. Vej massen af. Du skal bruge 1g agar agar pr. 100g saft. 
    Kom saft og agar agar tilbage i kasserollen og giv et hurtigt opkog.
  • Køl hel af og blend det herefter til en glat puré. Kom i en sprøjtepose.

Muesli knas

  • Vend nødder, gryn og sukker sammen med krydderierne.
  • Kom på en bageplade og bag ved 180 grader til farinen er smeltet. Rør rundt i det et par gange.
  • Lad det køle helt

Koral tuille

  • Blend alle ingredienserne sammen.
  • Fordel en smule på en varm pande og steg til den har dannet de små huller og alt vand er fordampet. Det tager 2-3 minutter. Jeg har steg dem på 10 (ud af 14). Du skal blot være opmærksom på dem. Jeg har fundet ud af, at det er klart nemmest at arbejde med dem på en sliplet pande og så bruge et bambus grillspyd til at fjerne dem med.
  • Det giver sig selv når de er færdige. For før de er stegt færdige, kan du slet ikke fjerne dem. 
  • Læg på fedtsugende papir. hvor de skal køle helt før de eventuelt pakkes lufttæt.