Udskriv

Nem fødselsdagskage med mandelbund, hyldeblomstfløde og bær

Forfatter: Thomas

Ingredienser

mandelbund

  • 6 stk æggehvider
  • 300 gram sukker
  • 400 gram mandler
  • 1 knivspids salt
  • 100 gram mørk chokolade

Hyldeblomstflødeskum

  • 4 fl piskefløde
  • 1,5 spsk flormelis
  • 1,5 tsk hyldeblomstpulver

Herudover

  • 200 gram jordbær
  • 150 gram hindbær
  • 150 gram blåbær

Sådan gør du

  • Pisk æggehviderne stive med salt. Salt er med til gøre det mere stabilt. Jo friskere æggehvider, desto stivere bliver massen også. Når æggehviderne er stive kommes sukkeret i lidt af gangen. Pisk indtil sukkeret er opløst.
  • Mal mandlerne til de er helt fint mel. Brug en foodprocessor eller en minihakker. Vend forsigtigt mandlerne i marengsen. Hak chokoladen groft og kom den ved. Kom massen i en springform og bag cirka 45 minutter ved 180 grader. Lad den herefter køle helt af.
  • Pisk fløden med flormelis og hyldeblomstpulver. Pas på det ikke bliver pisket for meget. Læg det på kagen. Top op med alle de bær du har indenfor rækkevidde.