Udskriv

Rimmet torsk med æble og kål

Forb. tid15 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid30 min
Antal: 4 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Torsk

  • 600 g torskefilet - Gerne loin - som har været frosset.
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk salt

Kål

  • Små kålskud af fx sortkål hjertet af spidskål og de små yderblade fra blomkål og broccoli.
  • 1 tsk grov sennep
  • 0,5 dl øl - Her Saaz Blonde
  • 15 g smør

Grøn mayo

  • 1,5 grøn olie lavet på kørvel ca 2 dl olie drønes rundt med 60g kørvel, trækker og sigtes.
  • 1 æggeblomme
  • 0,5 tsk dijon sennep
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk citronsaft fra citronen nedenfor

Herudover

  • 2 stk granny smith
  • 1 citron
  • isterninger
  • citronverbena

Sådan gør du

Dagen før

  • Alle eventuelle ben fra torsken fjernes. Den soigneres en smule.
  • Kom den i en brandepande og drys med sukker og salt. Film og sæt på køl.

På dagen

  • Torsken tages fra køl og overskydende salt/sukker skylles væk med koldt vand.
  • Fine brede stykker skæres.
  • Brænd med creme brulee brænder til den tager farve. Alternativt kan den også lige kysse en brændvarm tør pande. Sæt til side.

Mayonnaise

  • Pisk æggeblommen luftig med salt, citronsaft og sennep.
  • Tilsæt den grønne olie, lidt efter lidt mens du pisker. Jo mere olie, desto tykkere bliver den. Fortsæt til konsistensen er god.
  • Smag til med salt, peber og lidt syre.

Kål og æbler

  • Kør æblerne til spiraler på en spiralizer - Eller skær dem tyndt med en kniv eller mandolin. Kom dem i isvand med citronsaft i, så de ikke oxiderer. Lad dem stå og sprøde op.
  • I en gryde varmes øl og sennep op. Pisk smørret i den varme væske. Sluk.
  • Vend kålen heri. Ikke længere end den bliver coatet og får lidt varme. De må stadig gerne være lidt sprøde.

Anret

  • Pensel lidt grøn mayonnaise på tallerknen. Eller sæt dutter.
  • Placer torsken herpå. Krøl lidt æbler op på den ene side og top dem med citronverbena.
  • På den anden side kommes forsigtigt den lune kål.
  • Server med det samme - Selvfølgelig med en Saaz Blonde på siden.