Udskriv

NEM Figen og ricotta tærte

Forb. tid10 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid40 min
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 1 rulle butterdej
  • 250 g ricotta
  • 2 æg + 2 æggeblommer
  • 3 +1 spsk honning
  • 1,5 tsk lavendelblomster
  • 1 knivspids salt
  • 1 citron
  • 8-10 figner

Sådan gør du

  • Butterdejen fordeles i en tærteform (cirka 24-25cm i diameter)
  • Riccota, æg, æggeblomme, 3 spsk honning, lavendel, salt og saft og skal fra 1 citron røres sammen til en ensartet masse. Fordel massen i formen.
  • Halver fignerne og sæt dem i massen.
  • Drisl det sidste honning over fignerne.
  • Bag cirka 30 minutter ved 200 grader - Eller til massen har sat sig og taget en smule farve.
  • Server med fed creme fraiche.