Udskriv

Forloren hare - Så klassisk som det nu kan blive.

Forb. tid15 min
Tilb. tid45 min
Samlet tid1 t
Antal: 4 personer
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 400 g hakket kalv og flæsk
  • 200 g bacon i skiver
  • Salt og peber
  • 1 æg
  • 2-3 spsk rasp
  • 0,5-1 dl fløde
  • 2 små løg
  • 8 enebær
  • 4 allehånde
  • 2 spsk tørrede æbletern kan undlades

sauce

  • 15 g smør
  • 1,5 spsk mel
  • 6-7 dl hønsebouillon
  • 1,5 dl fløde
  • Kulør Det skal der bruges i den her opskrift - Erstat eventuelt af fx en gastrique, hvis du er fin på den
  • 1 spsk ribsgele
  • 0,5 spsk sød sennep
  • Salt og peber

Herudover

  • Kogte kartofler
  • Meny Pariser chips / Franske kartofler
  • Syltede rødbeder eller asier
  • ca 150g solbær eller ribs + 1 spsk sukker - Som "rystes".

Sådan gør du

Forloren hare

  • Stød allehånde og enebær sammen med 1tsk salt og eventuelt peber.
  • Rør det hakkede kød sammen med kryddersaltet. Tilsæt herefter cirka 75g bacon, skåret i tern forinden, æg, revet løg og rasp. Rør farsen godt sammen.
  • Tilsæt fløde til konsistensen er lettet en smule, men ikke for våd. Rør æbletern i. Lad farsen trække en halv time på køl.
  • Form et farsbrød i en bradepande. Læg sirligt baconet over. Alternativt kan du også forre en rugbrødsform med bacon og komme farsen i. Så kan du vende den ud på bradepanden.
  • Kom en smule vand i bunden af bradepanden og steg den nu i ovnen ved 200 grader i cirka 35 minutter. Tag den ud og lad den trække 10 minutter under et klæde før den skæres.

sauce

  • Smelt smørret i en kasserolle og rør melet i. Det skal stege let af.
  • Tilsæt væsken fra bradepanden - Sigt det eventuelt først.
  • Kør bouillonen i lidt efter lidt. Lad den koge godt op i et par minutter før fløden tilsættes.
  • Smag til med salt, peber, sennep og ribs gele.
  • Lad saucen koge ind til den ønske konsistens.
  • Server med kogte kartofler, rystede bær, surt og selvfølgelig franske kartofler af den ene eller anden slags.