Udskriv
5 fra 1 stemme

Lækre, enkle Chiaboller.

Tilb. tid20 min
Samlet tid20 min
Antal: 15 boller
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 5 eller 25 gram gær afhængig om det er kold eller normalt hævet.
  • 6 dl vand
  • 3 dl NEUTRAL yoghurt
  • 1 kg ølandshvedemel fint sigtet + plus en smule når bollerne skal
  • 5 spsk chiafrø
  • 2 tsk salt

Sådan gør du

  • Gæren opløses i vandet og yoghurten kommes ved.
  • Tilsæt mel og chiafrø og ælt til den slipper siderne og er blevet elastisk. Forvent at det tager cirka 10 minutter, når du ælter på maskine.
  • Kom salt ved og ælt til det er arbejdet ind i dejen.
  • Afhængig af hvordan du vil hæve dejen, lader du den enten stå på bordet eller kommer den på køl. På bordet skal den stå i en time til halvanden til den er hævet op i dobbelt størrelse. På køl skal den have mindst 12 timer.
  • Når dejen er hævet kommes den ud på et meldrysset bord. Stik bollerne ud og sæt dem en bageplade. Lad bollerne efterhæve et kvarters tid før de bages cirka 15 minutter ved 250 grader i en forvarm ovn.