Go Back

Bergamottemarmelade

Forb. tid10 min
Tilb. tid2 t
Samlet tid2 t 10 min
Antal: 3 glas
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 3 bergamotter 750g
  • 8 dl vand
  • 1 fed vaniljestang
  • 700 g sukker
  • Evt atamon

Sådan gør du

  • Skær bergamotterne i fine stykker. Saft, skal og kød inkl. Så fint som muligt. Hvis du efterlader for store stykker, kan det efterlade små bitterhedsbomber i marmeladen.
  • Kom bergamotten i en gryde sammen med vand og vaniljekorn og stang. Simmer under låg i 1,5 time.
  • Tilsæt sukkeret og simmer nu en halv time uden låg.
  • Test konsistensen af marmeladen ved at komme en skefuld på en kold tallerken, som forinden har været et smut i fryseren. Så kan du se det endelige resultat der. Er den for løbende, så giv den eventuelt et kvarter mere på komfuret og prøv igen. Er den stadig for løbende. Et kvarter til. Men halv time var altså fint i mit tilfælde.
  • Kom marmeladen på atamon skoldede glas og luk til med det samme.
  • Nyd marmeladen når den er kølet.