Udskriv

Asparges og fjordrejer - I godt selskab.

Forb. tid1 t
Tilb. tid10 min
Samlet tid1 t 10 min
Antal: 4 personer
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 8 asparges grønne og hvide
  • 15 g smør
  • 120-160 g pillede fjordrejer ca 5-700g hele
  • Dild
  • 2 dl fløde fraiche
  • 1 tsk grov sennep
  • salt peber, sukker

rejebisque

  • Skallerne fra fjordrejerne (eller jomfruhummer
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • 5 cl cognac
  • 2 dl hvidvin
  • 4 dl vand eller let fiskefond
  • 1 spsk tomatpure
  • 2 laurbær
  • Dildstilke
  • 10 peberkorn

Sådan gør du

Rejebisque

  • Hvis ikke rejerne er kogte og pillede, bringes en gryde i kog med letsaltet vand. Kom rejerne i og sluk for varmen når vandet koger igen. Lad rejerne trække 3-5 minutter i kogevandet før det sigtes fra. Lad dem køle lidt før de pilles.
  • Varm en tykbundet gryde op til rygende. Kom lidt olivenolie og steg skaller og hoved.
  • Kom grove tern af løg, hvidløg og gulerod på og svits et par minutter.
  • Kom cognac på og sæt ild til det. Husk at slukke for emhætten og fjerne ansigtet fra gryden. Hvis du ikke er vild med at flambere, kan du bare lade cognacen koge væk.
  • Kom tomatpuré på og lad det stege en smule før du kommer vin, vand, laurbær, dildstilke og peberkorn på.
  • Kog i 20 minutter uden låg, sluk for varmen og lad det trække endnu 20 minutter.
  • Kør en stavblender igennem suppen og sigt derefter igennem et fint klæde.
  • Kog suppen ind til cirka halvdelen. Den skal smage kraftigt. Du skal kun bruge en halv deciliter, så du kan gemme resten til en anden gang eller som base til en lækker sauce til fisk.

Lav retten.

  • Skræl den hvide asparges og eventuelt også den grønne, hvis den virker træet.
  • Kom vand i en gryde, så der står et par cm vand deri og kom smørret ved. Salt vandet. Bring det i kog. Kog den hvide asparges 1 minut før den grønne kommes i. Kog endnu 2 minutter og kom dem over i isvand for at stoppe kogningen.
  • Smag flødefraiche til med salt, peber, sukker og sennep. Kom en lille smule rejebisque ved - Uden at røre det sammen.
  • På en tallerken kommes fjordrejer, asparges og toppes med dild.
  • Hæld en smule af rejedressingen ved,
  • Spis.