Udskriv

Rabarber fromage - I godt selskab.

Forb. tid15 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid30 min
Antal: 4 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Rabarberpuré

  • 300 g rabarber i små tern
  • 1 dl vand
  • 100 g sukker
  • 1 vaniljestang

Rabarberfromage

  • 4 hele æg
  • 100 g sukker
  • 150 g rabarberpuré førnævnte
  • 5 blade husblas
  • 3 dl flødefraiche
  • 1 knivspids salt

Herudover

  • 200 g rabarber i meget fine tern
  • 200 g sukker
  • 1 dl vand
  • 0,5 dl hvidvinseddike
  • 2 dl flødefraiche pisket til fløde
  • evt lidt urter - Her rød skovsyre og citronverbena

Sådan gør du

Rabarberpuré

  • Rabarberen skæres i mundrette stykker og bringes i kog sammen med vandet, vaniljekorn og stang. Kog i cirka 5 minutter før sukkeret kommes ved. Smag eventuelt til med en smule ekstra sukker, hvis den er meget syrlig, men den skal helst ikke blive for sød, da den så bliver kedelig i fromagen.
  • Kog yderligere 10 minutter under låg. Fjern vaniljestangen og blend massen grundigt. Passér den igennem en fin sigte, for at fjene eventuelle fibre, som ikke er blevet blendet.
  • Nu er du klar.

Rabarberfromage

  • Læg husblasen i blød i koldt vand i 10 minutter.
  • Pisk æggeblommerne luftige sammen med sukkeret. Det skal piskes til sukkeret er arbejdet helt ud.
  • Kom 1/3 af rabarber pureen i en lille kasserolle og varm den op til cirka kogepunktet. Smelt husblassen heri. Nu skal det gå stærkt. Rør den sidste del af rabarberpureen heri nu.
  • Rør nu med det samme rabarberpureen (som nu er med husblas) sammen med æggesnapsen.
  • Pisk æggehviderne stive med en knivspids salt. Pisk efterfølgende flødefraichen stiv.
  • Fold først den piske flødefraiche i og derefter de stive æggehvider.
  • Kom fromagen i en skål eller form og lad den sætte sig på køl i minimum 3 timer.

Gør den færdig.

  • Kom sukker, vand og hvidvinseddike i en gryde. Kog det op i cirka 5 minutter. Sluk for varmen og tilsæt de fine tern af rabarber.
  • Lad dem trække i lagen i en time, gerne længere.
  • Til serveringen vendes (måske) fromagen ud, toppes med pisket flødefraiche, syltede rabarber og evt urter.