Udskriv

Bagte oksekødboller i tomatsauce med aubergine

Forb. tid45 min
Tilb. tid45 min
Samlet tid1 t 30 min
Antal: 6 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Kødboller

  • 450 g hakket oksekød
  • 3 spsk rasp
  • 2 små revne løg
  • 2 æg
  • 1 dl bouillon/mælk
  • 1 spsk hakket frisk timian - Eller 1 5 tsk tørret.
  • Salt og peber

Tomatsauce

  • 2 finthakkede løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dåse tomatpuré
  • 400 g hakkede tomater
  • 4 spsk finthakket basilikum
  • 2 spsk sherryeddike

Bechamel

  • 20 g smør
  • 1 spsk mel
  • 3-4 dl sødmælk
  • 2 laurbærblade
  • muskatnød salt og peber.
  • 100 g mascarpone valgfrit

Herudover

  • 3 auberginer (mellemstørrelse
  • 2 kugler mozzarella
  • 150 g semidried tomater
  • 75 g parmesan

Sådan gør du

  • Rør alle ingredienserne til kødbollerne sammen. Lad dem trække en halv time, mens du gør resten færdigt.
  • Smag til med godt med salt og peber.
  • Skær auberginerne i cirka 5mm skiver. Grill dem 3-4 minutter på hver side, til de har får fine mørke grillstriber og er blevet bløde.
  • Skær mozzarellaen i mindre stykker og rul auberginerne om den. Sæt til side.
  • Til tomatsaucen svitsløg finthakkede løg og hvidløg i olie i en sauterpande. Når løgene er klare kommes tomatpureen på og steges let af før den får selskab af de hakkede tomater og basilikum.
  • Lad det simre 5-7 minutter. Smag til og kom i bunden af et ildfast fed.
  • Til Bechamelen smeltes smørret i en gryde uden at tage farve. Kom mel på og rist let af. TIlsæt mælk og laurbærblade. Under konstant omrøring bringes det i kog. Simmer i 4-5 minutter og vend på mascarponen i og arbejd den sammen med massen.
  • Smag til med muskatnød, salt og peber.
  • Form små kugler af farsen på størrelse med en golfbold. Læg dem i tomatsaucen. placer auberginerullerne ved. Kom de semidried tomater ved.
  • Hæld bechamel over. Riv osten over.
  • Bag ved 200 grader i cirka 45 minutter.