Udskriv

Oksegrillspyd med peanutmarinade

Forb. tid15 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid45 min
Antal: 10 kødkikkerter
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Kød

  • 500 g okse tykstegsbøffer i små tern
  • 3 spsk peanutbutter
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 limes
  • 1 spsk røget paprika
  • 2 tsk stødt koriander
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk gurkemeje
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk revet ingefær

Brød

  • 15 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 2 spsk creme fraiche eller andet surmælksprodukt
  • 150 g durummel plus en smule til at rulle ud i
  • 400 g manitobamel
  • 100 g smør
  • 1,5 tsk salt

Herudover

  • 2 dl creme fraiche
  • 1 spsk tahini
  • 2 spsk limesaft
  • salt og peber
  • 0,5 spidskål
  • 150 g sugarsnaps
  • 1 håndfuld ærtespirer
  • 1 agurk.
  • 2 syltede rødløg skåret i små både, vendt med æbleeddike, honning og lidt vand - lige dele af hver.
  • Frisk koriander
  • Ca 150g feta

Sådan gør du

Kød

  • Rør alle ingredienserne til marinaden sammen. Tilsæt også lidt salt og peber.
  • Skær kødet i små stykker og vend det deri. Lad det marinere i en time på køkkenbordet.
  • Træk kødet på grillspyd.
  • Grill dem 3-4 minutter på hver side.

Fladbrød

  • Opløs gæren i vandet. Tilsæt creme fraiche.
  • Rør først durum i. Herefter manitobaen af et par omgange.
  • Ælt til dejen er ensartet og glat. Cirka 6-7 minutter.
  • Tilsæt smør i tern og salt. Ælt til det er arbejdet ind i dejen.
  • Lad dejen hæve en time.
  • Del dejen i 10 lige store dele. Rul dem tyndt ud i durummelet.
  • Grill 2-3 minutter på hver side på planchaen.

Resten.

  • Rør creme fraiche med tahini, limesaft, salt og peber.
  • Skær spidskålet fint. Halver sugarsnaps. hak agurken.
  • Anbring det hele på fad. (koriander, sugarsnaps, ærtespirer, spidskål og agurk)
  • en skål med de syltede løg. I en skål med feta.
  • Go nuts.