Drikkevarer - cocktails/ Grej/ Selvgjort er velgjort/ Tour De France

White Lady – Etape 3,5. Væskedepotet.

3. juli 2020

Jeg er blevet så glad for cocktails. Uden at lyde som vi er nogle værre sprittere, så kan vi faktisk godt lide en cocktail herhjemme. Vi har også lidt svært ved at få delt en flaske vin midt i børneputning, opvask og hvad der ellers lige står i kalenderen herhjemme sådan en helt almindelig hverdag. Og så er en cocktail også noget nemmere at håndtere. Da det så er fredag i Thomas’ Tour de France land, så var det jo næsten åbenlyst, at der skulle køres en cocktail ind om fredagen. Get it? Køres… Ok. Sørry.

Da jeg overvejede hvilke franske spiritus typer der lige var, var cointreau noget af det første der poppede op. Cointreau er jo faktisk i familie med Remy Martin, som jeg tidligere har besøgt. (læs lidt om det her.) Grunden er, at familierne bag Cointreau og Remy Martin fusionerede i forbindelse med et ægteskab mellem et familiemedlem fra hver familie.

Den første cocktail jeg måske sådan rigtigt forbandt med Cointreau var margaritaen. Men jeg er blevet en stor dreng og emperien siger mig bare, at tequila ikke er noget for mig. Det kunne der komme flere historier ud af, men dem får I ikke. Så rundede jeg en Cointreau Fizz, men jeg måtte have noget lidt andet, selvom den gør sig godt her i sommervarmen. Sidecar’en har jeg lavet her. Så faldt valget på en White Lady. Det er jo lidt sådan en syrlig cocktail, men cointreauen giver også dybde og en smule parfume, som jeg ikke synes man normalt får i en sour. Den burde nok komme med advarselstrekanter, for der er altså jævnt meget alkohol i og du smager det ikke rigtigt. Jeg brugte Skagerak Gin sammen med Cointreauen , men skal det være fransk gin også, kan du overveje en Citadelle Gin. Jeg har bare så meget god gin, at jeg syntes det var synd at købe den bare på grund af nationaliteten.

Du kan godt have to cocktails i en shaker.

White Lady Cocktail

Thomas
Forb. tid 2 min
Tilb. tid 1 min
Samlet tid 3 min
Ret tour de france
Antal 1 Cocktail

Ingredienser
  

 • 4 cl Gin (her Skagerak Gin)
 • 3 cl Cointreau
 • 1,5 cl simple sirup
 • 2 cl citronsaft
 • 1 cl æggehvide

Sådan gør du
 

 • Kom godt med is i shakeren og kom alle de våde ingredienser i.
 • Shake 10-12 sekunder. Strain over i et koldt glas.
 • Garner med en smule citronskal.

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Jenny
  11. juli 2020 at 17:11

  Hej Thomas
  Tjek David Lebovitch han udgav drinking french lige inden corona, og har postet mange cocktails under corona.

  • Reply
   Thomas
   12. juli 2020 at 1:14

   Jeg er ret vild med ham. Så han har også været medvirkende til at der faktisk skulle laves cocktails herinde.
   Det var også ham jeg brugte lidt som kilde til Nicoise salaten

   • Reply
    Jenny
    12. juli 2020 at 18:14

    🙂

 • Reply
  Cointreau Fizz med hindbær - Madet Mere
  22. august 2020 at 1:30

  […] lavede for ikke så lang tid siden denne white lady cocktail, hvor jeg også brugte Cointreau i forbindelse med min lille Tour de France. Det skulle egentlig […]

 • Leave a Reply

  Opskrift Vurdering
  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.