Drikkevarer - cocktails/ Flydende/ Grej/ Keramik/ Selvgjort er velgjort

Vin Chaud aux épices – Fransk Gløgg. Advents-giveaway. Afsluttet.

9. december 2018

Give-away Sponseret af Tuesen Jensen & Pillivuyt

Gå til opskrift

Så blev det anden søndag i advent. Og idag skal der arbejdes med en af de få ting, som jeg faktisk ikke er så vild med. Gløgg! Det er sådan noget jeg har forsøgt at smage nogle gange, men er blevet så ufatteligt skuffet hver gang. Jeg har nu også erfaret, at den primære grund til at jeg synes det var ganske forfærdeligt var, at det har været den helt forkerte version. Her taler vi sådan noget færdig gløgg essens dumpet i kogende dårlig vin, som så blev spædet op med noget muesli. På alle måder en dårlig kombo.

Men nu skulle jeg jo være voksen og så siger man pænt ja (for det meste). Så da jeg blev præsenteret for en Vin Chaud var tanken da også, at koppen bare pænt skulle forlades i en vindueskarm. Men efter høflighedssippet, så måtte jeg erfare, at det skidt jo faktisk smager godt. Om det er fordi jeg er ved at blive voksen eller bare fraværet af forfærdelige råvarer, kan jeg ikke lige sige. 

Til denne franske gløgg, vin chaud (aka varm vin), så skal du tage udgangspunkt i en lettere flaske rødvin. Tænk sådan noget Pinot noir agtigt. Her tilføjes en smule krydderier og så citrus. Det smages let til med sukker og så er du kørende. Det skal selvfølgelig varmes, men endeligt ikke op og koge, så brænder du jo alkoholen af. Denne gløgg har også den fordel, at du kan lave den ret hurtigt. Jeg har lidt kunnet læse mig til, at sådan rigtig gløgg skal laves med essens, som du helst skulle være startet med at lave for flere måneder siden.  

GIVE-AWAY

Tuesen Jensen, som forhandler Pillivuyt har været så flinke at donere præmien til denne giveaway. Jeg valgte at det skulle en pakke med fire termokrus. Disse. De er lige perfekte til gløgg, som de er til kaffe eller the på en råkold morgen. Og bare for god ordens skyld, så er det helt nye kopper du får tilsendt. Sættet koster 699,95 og kan ikke omveksles til kontanter.

Hvad skal du gøre for at vinde dem?

  • Du skal sende en lille julehilsen i kommentarfeltet i dette indlæg ELLER på opslaget på facebook. (Linket til facebook er lige her). Deltager du begge steder, er det selvfølgelig ensbetydende med to lodder i lodtrækningen.

Hvornår trækkes vinderen?

  • Vinderen trækkes VED LODTRÆKNING søndag d. 16. december, når den næste giveaway skydes i gang. (Disclaimer: Der er det lille forbehold, at skulle vi blive forblive forsinkede, så kører den indtil næste give-away kommer på. Vi venter på en lillebror meget snart, så hvis han kommer, bliver giveawayen måske en dags tid forsinket.)

Hvad med det med småt?

  • Præmien sendes kun til Danmark, Norge eller Sverige.
  • Sørg for at din emailadresse er noteret korrekt ved kommentar her på siden. På Facebook skal du muligvis tjekke din “beskedanmodnings indbakke” eller hvad det nu hedder, hvis du ikke liker siden, da den så vist ender der. Det er ikke noget krav at like Madetmere for at vinde.
  • Svarer du ikke indenfor 7 dage, trækkes der en ny vinder.

Vin chaud aux épices – Fransk gløgg

Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Ret: Drinks
Køkken: Fransk
Keyword: Cocktail, Fransk, Gløgg, Vin chaud
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 1 flaske rødvin fx Pinot noir
  • 3-4 spsk rørsukker
  • 2 stk appelsiner økologiske
  • 2 stk klemmentiner økologiske
  • 2 stk stjerneanis
  • 2 stk kanelstænger
  • 4 stk kryddernelliker

Sådan gør du

  • skallen af 1 appelsin og 2 klemmentiner kommes i en gryde sammen med krydderier og rødvin. De afskallede citrusfrugter halveres og saften presses i.
  • Varm op til cirka 75-80 grader. Smag til med sukker. 
    Nu kan man sigte appelsin og klemmentinskal fra – Eller bare lade den blive i. 
  • Skær den sidste appelsin i skiver og dem dem i 4. Kom i gryden. 
  • Server
Prøvet denne opskrift?Mention @Madetmere eller tag #madetmere!

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

27 Comments

  • Reply
    Bo Hemmingsen
    9. december 2018 at 20:44

    Kære Alcayagas! Vi ønsker Jer alle en rigtig dejlig jul – godt nytår venter vi lidt med!

    De glædeligste hilsner
    The Hemmingsens

  • Reply
    Windy Nielsen
    9. december 2018 at 21:10


    Det lyder lækkert god jul!

  • Reply
    Stine Andersen
    10. december 2018 at 0:12

    Lyder som en skøn opskrift og skønne kopper – glædelig jul 🙂

  • Reply
    Signe Vinther
    10. december 2018 at 7:46

    Glædelig jul til jer; incl det ventede julebarn
    Kram herfra

  • Reply
    Claudia Simoni huse Pedersen
    10. december 2018 at 11:38

    Glædelig jul, sikke en dejlig opskrift. Og tillykke med jeres fremtidige julebaby.

  • Reply
    Camilla Kirstine V
    10. december 2018 at 13:35

    Kære Thomas!
    Glædelig jul ! Håber du får nydt tiden og julehygget med skønne mennesker – og spist en masse dejlig mad 🙂
    Tak for en skøn og meget visuel smuk blog !

    – Julehilsener Camilla Kirstine, en trofast læser 😉

  • Reply
    Lene Thers Madsen
    10. december 2018 at 13:43

    Super fine krus! Skøn blog du har, som jeg holder meget af at følge.
    Glædelig jul til dig og dine 🙂
    – De bedste nissehilsner, Lene

  • Reply
    Tine
    11. december 2018 at 21:47

    Glædelig jul!
    Den opskrift skal klart testes, for jeg er også mere til den franske vin chaud end gløgg med müsli 😉

  • Reply
    Natacha
    12. december 2018 at 20:28

    Glædelig jul til dig og alle der læser med! Må julemaden fylde maven og julehyggen fylde hjertet!
    Mange julehilsner
    Natacha

  • Reply
    Louise Eckhardt
    13. december 2018 at 12:57

    Glædelig jul. Og tak for opskrift, havde helt glemt vin chaud som jeg meget bedre kan lide end sød gløgg . Perfekt til julefrokost i weekenden.

  • Reply
    Annette Bugge Raarup
    13. december 2018 at 14:07


    Glædelig jul og tusind tak for et væld af god inspiration i løbet af året! Glæder mig til 2019!
    Mvh Annette Bugge Raarup

  • Reply
    Jeppe Olesen
    13. december 2018 at 16:51


    God Ide med vin chaud istedet for det oversøde glögg julen ellers er besat af.
    Tak for det og glædelig jul

  • Reply
    Camilla Nyegaard
    14. december 2018 at 12:26

    Rigtig glædelig jul skal lyde herfra

  • Reply
    Line M.
    15. december 2018 at 12:04

    Ønske om en rigtig glædelig jul til jer alle.

  • Reply
    Trine
    15. december 2018 at 13:49

    Glædelig jul og tak for en super inspirerende mad blog. Den franske gløgg skal afprøves i eftermiddag 🙂

  • Reply
    Finn
    15. december 2018 at 16:15


    Glædelig jul

  • Reply
    Karin
    15. december 2018 at 16:17

    Glædelig jul.
    Så er der noget at fordrive ventetiden med op til jul. Altså kopperne – ikke kun gløgg.

  • Reply
    Mikkel Ottow
    15. december 2018 at 17:12


    Kan man få for mange krus? Svaret er nej, og de her er da superflotte. Glædelig jul og tak for en flot blog. ❤️☘️

  • Reply
    Rasmus Lindvig
    15. december 2018 at 18:10

    Hej Thomas,
    Glædelig jul!
    Det er som altid en fornøjelse at følge dig og din skønne blog.
    Vh Rasmus

  • Reply
    Jesper bak
    15. december 2018 at 18:26

    Hej
    God jul til dig og din familie

  • Reply
    Elisabeth Flüger
    15. december 2018 at 18:51

    Glædelig jul, skønne Thomas. Hvor er det fantastisk at følge med i din forretning. Du er for mig en person jeg tænker på, når jeg tvivler på om jeg tør gå efter noget. Tak for dig!

  • Reply
    Micki
    15. december 2018 at 22:11

    Total mega glædelig jul!

  • Reply
    Henrik Hansen
    15. december 2018 at 23:40


    Glædelig jul alle sammen

  • Reply
    Pernille Schledermann
    16. december 2018 at 13:01


    Glædelig jul
    Super hyggelig blog! – og super flotte glas
    M.v.h. Pernille

  • Reply
    Ea Ewertsen
    16. december 2018 at 13:18

    Glædelig jul til dig og familie. Dejligt med noget godt i vente . Et lille jule barn. Sikke en dejlig julegave. Og lækre krus til varme drikke i denne kolde juletid. Spændede og inspirerende madblog.

  • Reply
    Karina Henriksen
    16. december 2018 at 15:16

    Rigtig glædelig jul, nyder at se alle dine spændende opskrifter, tak for det

  • Reply
    Eva Jørgensen
    16. december 2018 at 15:32

    Glædelig jul

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.