Dessert/ Desserterne/ Selvgjort er velgjort/ Sødt / desserter

Vanilje panna cotta – Rabarber kompot med balsamico og basilikum.

12. maj 2013

Til fredagens kalas skulle vi have en lille dessert – Ja, jeg har svært ved at have gæster og ikke minimum servere to retter for dem.

Jeg lavede en panna cotta som mange gange tidligere, men tilbehøret til denne var lidt anderledes. Rabarber kompot med balsamicoeddike og basilikum. Jeg var en lille smule i tvivl om det ville virke, men heldigvis blev jeg glædeligt overrasket.
Jeg brugte en god mørk balsamico fra Hr. Skov. Dog tror jeg, at man skal bruge en lys version, hvis man gerne vil beholde den fine lyserøde farve. Min blev lidt småbrun. I mørket er alle katte grå.

Hvad skal du bruge (til 8 pers.)
Panna Cotta

 • 7,5dl fløde
 • 9 spiseskefulde sukker
 • 1 Vaniljestang
 • 6 plader husblas.

Rabarber kompot:

 • 300g rabarber
 • 100g sukker
 • Saften af en halv citron
 • 2 spiseskefulde balsamico eddike
 • En lille bitte håndfuld friske basilikum blade.

Sådan gør du.
(Husk, du skal lave begge dele i god tid, så de kan nå at køle. Minimium 3 timer – i hvert fald for panna cottaens vedkommende)
Til panna cottaen kommer du din fløde op i en tykbundet gryde sammen med sukker og vanilje. Kog den stille op og lad den koge 10 minutter til et kvarter. Husk at vær over fløden. I det øjeblik du går fra den koger den over. Det lærte jeg – Og mit gulv og – på den hårde måde. I mellemtiden sætter du din husblas i blød i koldt vand.
Når fløden har kogt, tager du den af varmen, vrider din husblas for vand og smelter det i fløden.
Hæld den på form(e) og sæt den til køl.

Vanilje panna cotta – Rabarber kompot med balsamico og basilikum.

Til din kompot, skal du rense og snitte din rabarber forholdsvist fint. I skiver af cirka 5-7 millimeter. Hæld sukkeret ved og bare et par spiseskefulde vand. Kog det under låg i cirka 5 minutter, til rabarberne er begyndt at falde lidt fra hinanden. Så kommer du balsamico, citronsaft og fint snittede basilikum blade ved. Kog yderligere 5-8 minutter uden låg. Smag til. Sæt på køl.

Anret med et par skefulde kompot. En gang panna cotta og et basilikum blad og dråber af balsamico.

Vanilje panna cotta – Rabarber kompot med balsamico og basilikum.

 

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Sysleren
  12. maj 2013 at 21:36

  Det lyder ret spændende med basilikum og balsamico. Panna cotta og rabarber er helt genialt sammen. Jeg har de seneste spist kombinationen i tre forskellige udgaver. Nu ved jeg, hvad den fjerde skal være.

  • Reply
   Thomas
   13. maj 2013 at 15:21

   Jeg må indrømme, at jeg faktisk blev lidt overrasket. Jeg lavede det mest på testbasis og det slog nærmest benene væk under mig. Ok – Det var kompotten eller vinen som gjorde det.

   Jeg glæder mig til at høre, om du også har held med den.
   Thomas

 • Reply
  Thomas Schultz
  14. august 2013 at 10:42

  Hej Thomas,

  Jeg faldt lige over din dessert. Interessant – da jeg på vaniljekongen.dk sælger både den bedste balsamico og polynesiske vaniljestænger af høj kvalitet.

  Check lige: http://vaniljekongen.dk/sortiment.pdf 🙂

  Hilsner

  Thomas/Vaniljekongen

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.