Bagværk/ Kager/ Selvgjort er velgjort/ Sødt / desserter/ Ting til kaffen

Treacle tart – Sirups tærte med et julet twist.

24. december 2016

Så er det nu at det er jul. Og jeg håber at julefreden har sænket sig over dig og dine. Her står både and og flæskesteg i ovnen og hygger sig ved lave grader. Medisteren, som er en outsider i år, skal steges af og sovsen smages til. Så i bund og grund er det helt perfekt. Om 47 minutter skal vi se Disneys Juleshow og så blev det rigtigt jul.

Jeg håber du og din familie må få en helt fantastisk glædelig jul.

Og lige en lille opskrift skal der lige knyttes til. Det er en ret let en. En som her får et lille twist af julekrydderier og som i mit hoved passer glimrende til julefrokosten, hvis du er ved at have fået det risalamande, som du skal have. Vi taler om en treacle tart, som er noget som britisk, som det kan blive. Treacle er sirup, så det her er en sirupstærte. Man tilføje lidt brødkrummer til at holde den sammen. Sådan helt rigtigt bruger man lys sirup og så smager til med lidt citron og ingefær. Jeg fandt noget dadelsirup forleden, som ledte mig hen på denne tærte. Tænkte at det ville være ret godt at lave. Herudover supplerede jeg op med godt med krydderier. Men hvis du er traditionalist, så bruger du lys sirup, ingefær og citron. Ikke alt mit hokus pokus. De brødkrummer man bruger er ikke helt så tørre som rasp, men det må godt være noget halvkedeligt lyst brød, som er blevet lidt for tørt, som lige får et hurtigt blitz i en foodprocessor.

Normalt serverer man den med clotted cream, som er reduceret double cream. Men jeg synes den er så sød, at en gang fed creme fraiche giver en dejlig syre til.

Denne portion passer perfekt til en 26cm tærteform.
treacle-tart-6treacle-tarttreacle-tart-3

Treacle tart - Sirups tærte med et julet twist.

Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Servings: 8 -10 stykker
Author: Thomas

Ingredients

Tærtedej

  • 175 g mel
  • 100 g smør
  • 50 g flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 1 æg

Fyld

  • 100 g brødkrummer
  • 450 g dadelsirup eller lys sirup
  • 1 økologisk citron
  • 1,5 tsk fintrevet frisk ingefær
  • 0,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 1 knivspids stødte nelliker
  • 0,5 tsk stødt allehånde

Instructions

  • Smørret arbejdes ind i melet, så det får en sandet konsistens. Tilføj flormelis og salt. Saml dejen med ægget. Den skal blot samles og æltes så lidt som muligt.
  • Film og læg på køl en halv time.
  • Rul dejen tyndt ud og kom i en tærteform. Dæk til med bagepapir og noget til at tynge det ned (tørre bønner og kikærter er glimrende.
  • Bag tærtebunden ved 180 grader i 10 minutter og tag den ud af ovnen.
  • I mellemtiden blitzes brødet til brødkrummer. Siruppen lunes en smule i en gryde, så den er nemmere at arbejde med. Den skal blot blive tyndere.
  • Kom krydderier, ingefær, skal og saft af en citron i. Rør til sidst brødkrummerne i.
  • Kom fyldet i bunden og bag 25-30 minutter ved 180 grader og lad den køle.
  • Server med clotted cream eller creme fraiche.
Prøvet denne opskrift?Mention @Madetmere eller tag #madetmere!

 

treacle-tart-4

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.