Selvgjort er velgjort

Tre ultranemme småkager – kitchenaid Advents giveaway.

23. december 2018
Gå til opskrift

Idag, her lige før jul, skal vi tale om mine tre absolutte favorit småkager til julen. De gør ikke meget væsen af sig umiddelbart, men er bare blevet mine favoritter. Jeg tror min mormor er skyld i jødekagerne, men specierne er vist bare fordi de smager så dejligt smørrede og er så nemme at lave. Det er de her småkager, som du reelt set kan lave på absolut ingen ting – Og selvom det er lidt, så kan du lave dem endnu hurtigere i en foodprocessor. Så det er også det der er i puljen idag.

I bund og grund er disse tre småkager lavet på næsten samme dej. Der er lidt smagssættelse i forskellen, men derudover det samme. Og det er når alt kommer til alt vel bare en godt smørret mørdej. For at småkagerne skal blive gode, så er det et must, at de ikke bliver æltet for meget, da det gør dejen elastisk, da den aktiverer glutenet. Så mister du den smulrende crunchy tekstur og får i stedet en lidt tung og sej kage. Det er slet ikke målet. Så du kan med fordel faktisk lave den i en foodprocessor, som ikke rigtigt ælter lige så meget som den mixer. Man skal selvfølgelig ikke overgøre det, men det er faktisk lige i dette tilfælde meget bedre end en røremaskine.

Og hvad er det så for en maskine der er i spil her? Det er en minihakker / foodprocessor fra Kitchenaid. Jeg så den første gang for nogle måneder siden, hvor det gav ret meget mening for mig at have sådan en. Den er mere kompakt end de klassiske modeller/størrelser fra både kitchenaid og magimix. Den har fx heller ikke mulighed for at rive eller slice ting. Men det er faktisk lige præcist det jeg ser som en fordel med denne. For jeg har en Magimix, som jeg synes er den ypperste foodprocessor – Sådan på papiret. Og den er virkeligt også hjernedødt god. Æder sig igennem et rødkål på ingen tid og hakker nemt et halvt kilo mandler til mel. Men udfordringen kommer lidt, når vi er ude i de små portioner til bare en eller to, som husholdningen er herhjemme. Så tager man ofte bare mandolinen i stedet for at finde maskinen frem til 2 gulerødder, eller laver mørdejen i hånden. Fordi der følger også en del opvask med de store modeller, så rationelt er det andet bare nemmere. Men det er så her den anden kommer i spil. Den er perfekt til alle de der små hverdagsting som mørdej af 200g mel, pesto, mayonnaise, mandel, små portioner småkager og så videre. Og når den skal vaskes op, er der næsten ingen opvask i forhold til de andre maskiner. Skål, låg og kniv. De to første fylder ikke noget i opvaskemaskinen, kniven vaskes i et snuptag. Og det er derfor jeg er så vild med den. Den er effektiv og brugervenlig. Og det skal jo faktisk ikke gå op i brugervenlighed det hele, for den er vitterligt også god til sit arbejde, at hakke. Det tager cirka 30 sekunder at køre dejen til hver portion småkager her. Intet sætter sig i bunden eller siderne og det bliver jævnt fordelt. Du kan ikke ønske dig meget mere.

Du kan læse meget mere om den her på Kitchenaids hjemmeside. Derudover også se de forskellige farver den kommer i.

Hvordan vinder du?

Du skal enten her i indlægget eller på facebook: Lige her. Fortælle mig hvilken farve, som du allerhelst vil have minifoodprocessoren i, hvis du vandt. Den findes i 5 forskellige farver – Se linket ovenfor. Du kan deltage både på facebook og på bloggen og derved få to lodder i lodtrækningen.

Vinderen trækkes via lodtrækning den 2. januar. Vi har alligevel ikke mulighed for at få den sendt afsted før. Det er selvfølgelig en spritny version du modtager. Den afsendes fra Tuesen Jensen i Danmark.

Det med småt:

Jeg kontakter vinderen direkte efter lodtrækningen. Er der ingen respons indenfor 7 dage, trækkes der en ny vinder. Foodprocessoren repræsenterer en værdi af 1199,95 kroner. Og kan ikke ombyttes til kontanter.

Præmien sendes kun til Danmark, Sverige og Norge.

For god ordens skyld, er der ikke gået helt hipster i den. Jeg laver de her billeder i vores uopvarmede udestue. Det er koldt.

Citron+vanilje specier, chokoladespecier og jødekager.

Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: Kage, Småkager
Køkken: Bagværk
Keyword: KAGE KAGE KAGE, Småkager
Forfatter: Thomas

Ingredienser

 • 200 g hvedemel
 • 165 g smør
 • 70 g flormelis
 • 1 knivspids salt

Derudover til Chokoladespecier

 • 50 g mørk chokolade, hakket fint.

Derudover til Citron og Vaniljespecier

 • 1 stk økologisk citron
 • 1 stk vaniljestang

Derudover til jødekager

 • 1 stk æg
 • 1 spsk sukker
 • 2 tsk kanel

Sådan gør du

 • Mel, smør, flormelis og salt kommes i foodprocessoren. Kør til konsistensen er ensartet og den er begyndt at samle sig til en dej.
 • Tilføj chokolade for chokoladespecier. Kør en tur.
  Tilføj vanilje og fintrevet citronskal for citron og vaniljespecier. Kør en tur.
  Gør intet her, hvis du skal lave jødekager.
 • Kom dejen ud på bordet og saml den. Rul en pølse. Film den og læg på frys i 20 minutter.
 • Specier: Skær i tynde skiver. læg på en bageplade. Bag 7-8 minutter ved 190 grader. De skal bages til de begynder at tage farve i kanterne,
  Jødekage: Skær så tyndt som muligt. Læg på en bageplade. Pensel med sammenpisket æg. Strø med kanelsukker. (Nogle tilføjer også hakkede mandler, det har vi dog ikke tradition for, du må godt). Bag 7-8 minutter ved 190 grader. De skal bages til de begynder at tage farve i kanterne. 
  Bagetiden for alle tre afhænger af tykkelsen på kagerne, så det er også en fordel, hvis de alle skæres lige tykke. 
Prøvet denne opskrift?Mention @Madetmere eller tag #madetmere!

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

33 Comments

 • Reply
  Rasmus
  23. december 2018 at 13:34

  3 stars
  De kager ser lækre ud! En rød kitchen aid minifoodprocessor så den matcher røremaskinen.

 • Reply
  Lis Gøtche Østergaard
  23. december 2018 at 14:01

  5 stars
  Jeg ønsker mig en Contour Silver Kitchen aid mini foodprocessor, tror den ville blive brugt rigtig flittigt her.

 • Reply
  Christina
  23. december 2018 at 14:28

  Jeg ville elske at vinde den i farven ‘creme’. Rigtig glædelig jul

 • Reply
  Yvonne i
  23. december 2018 at 14:40

  5 stars
  Hvorfor havde jeg ikke den smarte maskine med alle de småkager jeg har bagt ❤️❤️❤️❤️❤️
  Jeg ønsker mig en RØD ❤️
  Glædelig jul

 • Reply
  Torben
  23. december 2018 at 14:48

  Sort ville passe fint i mit køkken. Glædelig jul

 • Reply
  Maria
  23. december 2018 at 14:51

  Contour silver er virkelig flot – den vil jeg ønske mig,
  Glædelig jul

 • Reply
  Anne H
  23. december 2018 at 15:48

  Min mors gamle foodprocessor stod af under småkagebagningen i år, og jeg har fluks ønsket mig en ny, for jeg bruger den hele tiden og så igen. Den sorte her ville være helt perfekt!

 • Reply
  Anne Sofie Kjeller Larsen
  23. december 2018 at 15:54

  Årh hvor lækkert, en foodprocessor er ikke til at leve uden. Min gamle synger på sidste vers, men det er også en af de klassiske fra slut 80`erne som jeg har været heldig at arve af min svigerfar
  Contour silver ønsker jeg mig, hvis heldet er med mig. Jeg vil lave humus, vaniljekranse og pestoer enmasse. Rigtig glædelig jul til dig og dine, jeg er i skrivende stund i gang med alle forberedelserne i køkkenet, men får lige nu et hvil og en kaffe

  De bedste hilsner

  Anne Sofie

 • Reply
  Jesper Larsen
  23. december 2018 at 16:29

  Contour silver ville passe godt i mit køkken

  Vh Jesper

 • Reply
  Nada Louise Cay
  23. december 2018 at 17:11

  Oh jeg savner sådan en minihakker, det gør bare arbejdet så meget nemmere i køkkenet. Hvis jeg er så heldig at vinde, vil jeg gerne have den i sort.

  Glædelig jul og godt nytår !

 • Reply
  Søs Lauridsen
  23. december 2018 at 20:54

  Åhhh den minihakker der, den har stået på ønskelisten siden sidste jul, og jeg er simpelthen en af de der “kedelige” der ønsker sig den i sort (så den passer til Kitchen Aid røremaskinen)
  Rigtig glædelig jul til dig og dine. Tak for altid lækker og god inspiration!

 • Reply
  Camilla Kirstine Vemmelund
  23. december 2018 at 21:42

  5 stars
  Den er jo rent faktisk smuk og må med glæde pryde mit køkkenbord ! Og meget gerne i farven Contour silver !

 • Reply
  Rikke Bisgård Sørensen
  23. december 2018 at 22:05

  Min helt store “køkkendrøm”!
  Hvid er ønsket, og den ville få ærespladsen i vores køkken, hvis jeg var så heldig
  Kh Rikke

 • Reply
  Sidse
  23. december 2018 at 23:07

  Wauw – den er fin! Jeg ønsker mig en sort

 • Reply
  Nanna
  24. december 2018 at 8:11

  Jeg synes den sølvgrå (contour silver) er noget så pæn at have stående i køkkenet hos mig. Jeg krydser fingre!

 • Reply
  Signe Op.
  24. december 2018 at 11:03

  Ej, den ser fiks ud! Contour Silver vil være så herhjemme – men det ér jo funktionerne, der er de vigtigste.
  Rigtig glædelig jul til jer! Og kæmpestort tillykke med det lille, nye familiemedlem. Han ser så dejlig ud

 • Reply
  Aqeela sarwat
  24. december 2018 at 11:41

  Jeg ønsker sort

 • Reply
  Karin Wermuth
  24. december 2018 at 13:00

  Hvis jeg vandt skulle den helst være sort

 • Reply
  Louise Stampe Hansen
  24. december 2018 at 16:19

  Glædelig jul

  Jeg vil elske at vinde en rød <3

 • Reply
  Lisbeth Glud
  24. december 2018 at 23:05

  Vil meget gerne vinde den i rød. Glædelig jul <3

 • Reply
  Emilie
  25. december 2018 at 17:33

  Jeg kunne godt tænke mig en i Contour silver

 • Reply
  Erik Christensen
  25. december 2018 at 18:00

  4 stars
  Rød er julens farve , så det ønsker jeg mig

 • Reply
  Clara
  25. december 2018 at 21:34

  Jeg kunne godt tænke mig en i rød! Glædelig jul!

 • Reply
  Line M.
  26. december 2018 at 10:38

  Jeg kunne virkelig godt tænke mig en i contour silver. Glædelig jul og godt nytår.

 • Reply
  Emilie
  26. december 2018 at 20:45

  Wow! Du beskriver så godt, hvorfor jeg endnu ikke har en foodprocesser. Snitte er oftest nemmest med håndkraft og ellers bruger jeg bare tilbehøret til min røremaskine. Jeg savner dog knivdelen fra en en foodprocesser, og anede ikke, at der fandtes noget uden alt det andet gejl og som er trods alt er en anelse større end en minihakker. Jeg vil gerne vinde en i rød. Fordi det er jul 🙂

  Glædelig jul til dig!

 • Reply
  Mathias sonn Jørgensen
  27. december 2018 at 9:38

  5 stars
  Jeg kunne godt tænke mig farven rød. Den er ret fed! Fortsæt det gode arbejde 🙂

 • Reply
  Stine Hassing
  27. december 2018 at 13:02

  Jeg drømmer om den i Contour Silver
  Glædelig jul og godt nytår

 • Reply
  Emilie Nyborg
  28. december 2018 at 2:19

  Hvis jeg vinder ønsker jeg mig den i sort 🙂 Det er lige sådan en jeg har brug for!

  God jul og godt nytår

 • Reply
  Jette Lederballe
  28. december 2018 at 11:11

  Jeg ønsker mig den i hvid. Godt nytår

 • Reply
  Lene Kragelund
  29. december 2018 at 19:44

  Det skulle være den i Contour Silver, som min skønne mad-nørdede søn skulle have med når han snart flytter hjemmefra mors Kenwood..

 • Reply
  Elżbieta Ella Rosiak
  31. december 2018 at 9:12

  5 stars
  Ho ho ho
  Hvis jeg vinder, hmmm svært at vælge farven.. jeg ønsker mig en sort.

 • Reply
  Windy Nielsen
  31. december 2018 at 21:19

  Sort – og hvis jeg vinder, så lover jeg at prøve at bage småkager – det ville så være første gang ever 🙂

 • Reply
  Vibeke Helsinghoff
  2. januar 2019 at 16:53

  5 stars
  Silver – og tak for opskrifterne <3

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.