At spise ude/ Fastfood/ Grøntsager/ Salat/ Selvgjort er velgjort

To mættende salater

28. april 2019

Jeg ved det godt, jeg har måske et rygte af at være en storskrydende kødelskende, smørkoger. Og det er måske ikke helt galt. Men når man nu går i maden dagen lang, så kan det faktisk være ret rart med noget let til aften, og der ender vi ofte ud med en salat krydret med de rester, som der har været fra dagens udskejelser. Henover vinteren har den i høj grad stået på kål og rodfrugter kombineret med en eller anden form for ceralier som fx spelt, bønner eller kikærter. Nu glæder jeg mig også lidt til, at der kommer nogle lidt lettere grøntsager på bordet med asparges og alt det andet dejlige grønne, som er på vej nu. Men de andre virker endnu.

Jeg har faktisk flikket et par opskrifter sammen til jer her, som er på noget ualmindeligt fyldende og lækkert. Det er salater, nogle ville næsten kalde dem noget så moderne som bowles. Og for mig kan de næsten indtages fra morgenmad til aftenskaffe. Der er masser af spark i dem, så de ligger både godt i maven og giver samtidig også den der gode dybe smag af krydderier. Så du lægger faktisk ikke en gang mærke til at en af dem er vegansk. Og du vil nemt kunne gøre begge det. Det er bare et spørgsmål om at undlade kyllingen. Lav portionerne ekstra store, for så har du også en glimrende madpakke at tage med.

Der er selvfølgelig et lille twist til opskrifterne, men det kan du se efter opskrifterne. Alle opskrifterne er lavet til 4 personer cirka.

Quinoasalat med bagte gulerødder og kylling

  • 200g quinoa
  • 8 store gulerødder
  • 300g kyllingebrystfilet
  • 1 spsk tomatkoncentrat
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk timian
  • 100g grønne bønner (gerne fra frost)
  • 100g ærter (gerne fra frost
  • 100g feta
  • Olivenolie
  • 1 citron
  • ca 2-3 håndfulde spinat
  • 4 spsk solsikkekerner

Kog quinoan. Sigt overskydende vand fra og vend med salt, peber, lidt olivenolie og citronskal. Skær guleroden i grove stykker og vend med olie, salt og peber. Kom i et ovnfastfad. Rør tomatpureen ud i en smule olie sammen med krydderier og krydder med salt og peber. Vend kyllingen i det. Læg i fadet sammen med gulerødderne. Bag 20 minutter ved 180 grader. Der skal stadig være bid i gulerødderne. Blancher ærter og bønner. Blend sammen med en smule olie og cirka 50g feta. Smag til med citronsaft og peber.

Arranger nu ærte/bønne cremen i bunden af en skål. Top med spinat, quinoa og gulerødder. træk kyllingen lidt fra hinanden og kom ved. Slut af med en smule smuldret feta og solsikkekerner.

Kikærtesalat med humus og ristet blomkål

  • 2 dåser kikærter
  • 1 spsk tahini
  • 1 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 rødløg
  • 0,5dl æbleeddike
  • 2 spsk honning
  • 0,5dl vand
  • 2 tomater
  • 1 lille blomkål
  • 2 tsk røget paprika
  • 1 spsk sesam
  • lidt tabasco
  • Blandede salatblade

Tag 2/3 af en dåse kikærter og blend med lidt olie, tahini, spidskommen og hvidløg. Smag til med lidt citronsaft. Nu har du humus.

Bring eddike, vand og honning i kog. Snit 1,5 rødløg fint og læg heri. Lad det trække 30 minutter. Skær blomkålet i skiver. Vend med lidt olie, salt, peber, røget paprika, spidskommen og sesam. Bag cirka 20 minutter ved 225 grader.

Skær tomaterne i tern og vend sammen med et halvt finthakket løg og kikærter. Smag til med godt med olie, salt og peber. Eventuelt en smule citronsaft.

Anbring lidt humus i bunden af skålen. Top med kikærter, salatblade, blomkål og syltede løg.

Og så til hacket. Ja, du havde måske regnet det ud. Men jeg har jo faktisk ikke lavet salaterne på billedet. De kommer fra naboen hos Circle K. Dem jeg også lavede denne burgertest hos. Det skal så i samme ombæring lige siges, at indholdet af skålene faktisk er det som udgør en salat. Jeg har hverken tilføjet eller fjernet noget. Jeg har faktisk bare taget det op af bøtten og lagt det lidt mere kunstfærdigt.

Vi kan jo nok alle lave ovenstående salater og jeg vil også mene, at de opskrifter jeg har skrevet på dem, faktisk også leverer et resultatet som minder meget om indholdet. Men nu er virkeligheden jo også bare den, at når man lige er på tur eller bare ikke lige har tid til at lave maden, så er det jo rart, at der faktisk er lødige alternativer tilgængeligt. Jeg har det sådan, at jeg faktisk helst midt på dagen spiser let, så hvis man først har kørt en hotdog og en burger med en halv liter brunt boblevand på siden, så er man også kørt ned for resten af dagen. Så vil jeg, hvis det bliver mellem os to selvfølgelig, hellere have mig en salat.

Circle K har 4 salater forskellige salater i sortimentet, som er blevet fremtryllet af Maaltidet. Det er en rigtig fin løsning, hvis du lige trænger til lidt på turen eller i frokostpausen. Udover de to fremviste er der også to pastasalater i øjeblikket. Den ene med oksekød og den anden kylling og broccoli.

Du kan læse mere om Circle K’s udvalg af mad og andre treats lige her. Lige en lille bonusinfo: Når du køber en smoothie og der står, at de bruger friskpresset juice, så laver de den faktisk mens du kigger. Man er jo vant til sådan noget smart snak, men jeg blev vitterligt overrasket, da de kom æblerne i juiceren, mens vi stod og kiggede på. Cadeau for det.

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.