Fisk og skaldyr/ Forret/ Hovedret/ Selvgjort er velgjort/ Weekendmad

Tarteletter med røget laks og stuvet spinat.

12. august 2013

 

Nu er det godtnok ved at være en måned siden at jeg holdt fødselsdag, men jeg synes ikke at I skulle snyde for en af opskrifterne derfra.

Ja, temaet for hele fødselsdagseftermiddagsmiddagen var “tartelet-fest”. Vi var selvfølgeligt igennem klassikere som “Høns i asparges” og “Ærter, gulerødder og skinke”, men jeg tænkte at jeg også måtte prøve noget nyt. Og voila, tarteletter med røget laks og stuvet spinat.

Vi var 12 mennesker til spisning (vist nok) og hvis man kigger på råvareforbruget, så er det faktisk også ganske billigt at servere tarteletter. Man plejer vist at sige 2 tarteletter til en forret og 5 til en hovedret. De spiste 70 i alt, så det holdt jo egentlig meget godt stik. Jeg overvejede i en snæver vending at lave selve tarteletten selv, meeeen så sprang jeg på den nemme løsning.

Hvad skal du bruge? (fyld til cirka 15 tarteletter)

  • 400g frisk spinat (mindre hvis du køber frossen)
  • 1 lille løg
  • 25g smør
  • 2 spiseskefulde mel
  • cirka en halv liter mælk (jeg brugte skummet)
  • 2,5 dl fløde
  • Salt, peber og revet muskatnød
  • en smule olie
  • 250g røget laks
  • 1 dåse lakse eller ørred rogn.
  • Dild – til pynt.

Skær dit løg i små tern og svits det på panden i lidt olie. Når løget er klart kommer du din skyllede spinat over (der må godt være lidt vand ved endnu). Læg låg over og lad varme få det til at falde sammen. Kom det på en tallerken.

Smelt nu smør i panden og kom melet ved. Når det er stegt en smule igennem, begynder du at komme væsken ved. Start med mælken. Rør godt. Så fløden. Så den sammenfaldne spinat. Smag til med salt, peber og muskatnød. Lad den stå og boble ved lav varme i 5-7 minutter.

Anret i lune tarteletforme stuvet spinat i bunden. Kom laks på toppen og pynt med rogn og dild.

Bliver det egentlig meget nemmere end det?

Nogle tager det hele så tungt – JEG TA’R-DET-LETTER!

Tarteletter med røget laks og stuvet spinat.

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.