Bagværk/ Dessert/ Frugt/ Kager/ Selvgjort er velgjort/ Sødt / desserter

Tarte tatin med blomme, rosmarin og lakrids – Nemt!

20. januar 2014

Jeg arbejder stadig på at gøre det nemt. Og det her, det er altså ret nemt. Jeg har efterhånden lavet en del forskellige tarte tatins. Og det er sådan en enkel dessert at diske op med, hvis der står gæster og banker på døren. Og hvad endnu bedre er – Du kan bruge de fleste forskellige frugter – Også gerne frugter som er begyndt at blive en smule trætte af livet. Du får lige et crash course i at lave sådan en nu.

Denne er lavet til en. Lavet i en lille blinispande. Men hvis du laver til flere, så lav den i en større pande, du skal lige sikre dig at den kan holde til at gå i ovnen. Der er ikke angivet præcise mængder til en forandring. Men det er sådan en hvor man godt må sjusse sig lidt frem.

Du har to muligheder. Du kan vælge at lave den med en mørdej, som der ikke er mange ben i at lave. Opskriften kan du finde her – Men jeg foretrækker butterdejsversionen. Og her har jeg altså desværre ikke det mentale overskud til at lave sådan gang, så jeg køber altid min. Ja, margerine er nogle gange blandt bloggere end udskældt ting. Jeg er heller ikke den store fan – Jeg elsker smagen af smør. Udfordringen er desværre at det er ret så sjældent at man kan få fingrene i butterdej rullet med rigtigt smør. Så jeg begrænser mit indtag af margarine til den hjemmekøbte butterdej. Hvis du ved hvor jeg kan købe butterdej i lidt mindre versioner end Inco’s 5kgs pakker, som også er lavet med rigtigt smør, så må du meget gerne sige til. Jeg lytter gerne.

Hvad skal du bruge?

  • Sukker
  • Smør – Ikke så meget faktisk- WHAT!
  • Blommer
  • Frisk rosmarin
  • Lakridspulver
  • Citronskal
  • Butterdej

Nå, igang nu.

Kom sukker på panden. Det skal være nok til at dække bunden – Og lige lidt til. Smelt sukkeret ved mellem varme. Hold øje med det, for pludseligt går det altså bare stærkt.

Tarte tatin med blomme, rosmarin og lakrids - Nemt!

Når sukkeret har taget farve kommer du smørret ved. Til denne portion brugte jeg en lille teskefuld.

Tarte tatin med blomme, rosmarin og lakrids - Nemt!

Del blommerne på midten. Kom en halv teskefuld lakridspulver i karamellen, rør det godt rundt. Kom din blommer på og smid et par kviste rosmarin ved. Riv lidt citronskal fint over. Bare en smule. Lad det stå og snurre 2-3 minutter ved lav varme.

Tarte tatin med blomme, rosmarin og lakrids - Nemt!

Dæk din butterdej over. Pres det lidt ned i kanten. Stik et lille hul i midten, så eventuel damp kan komme ud. I ovnen ved 180 grader. Bag i cirka 20-25 minutter. Du ved, sådan indtil at butterdejen har fået lidt farve.

Tarte tatin med blomme, rosmarin og lakrids - Nemt!

Nu er den klar. Med det samme den kommer ud af ovnen, skal du være klar til at vende den ud af panden. Jo længere tid der går, jo større er chancen for at den ikke vil ud af panden. På med en tallerken, vend den om med et svuptag.

Tarte tatin med blomme, rosmarin og lakrids - Nemt!

Server med en god klat creme fraiche, flødeskum eller som jeg, en klat vaniljeis.

PS, det kan godt være en god idé at lige fjerne rosmarinkvistene inden servering.

Tak for kaffe!

Tarte tatin med blomme, rosmarin og lakrids - Nemt!

Tarte tatin med blomme, rosmarin og lakrids - Nemt!

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    A + K = ♥
    22. januar 2014 at 15:08

    Blommetærte for en – hvor lækkert!

    – Anne

    • Reply
      Thomas
      22. januar 2014 at 16:24

      Tak, Anne.
      Ja, bare fordi at man er alene hjemme, så må man ikke gå ned på kage 🙂
      Det er også farligt at lave den større, hvis man er alene, for den vil forsvinde som dug for solen.

      Thomas

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.