Frugt/ Selvgjort er velgjort/ Syltning - Konservering/ Tilbehør

Syltede hyben.

7. august 2012
Syltede hyben.

Helvedes frugten.

Efter mit hyben-rov, hvor jeg oprindeligt blot havde planlagt blot at lave marmelade, kunne jeg godt se at jeg havde mere end rigeligt hyben. Og da jeg nu har lært, at rense hyben er noget af det mest dødsyge som findes i hele verden, så skulle de sidste rensede hyben ikke gå til spilde. Nåh nej, mit formål med denne blog er at motivere folk til at lave mere mad. Så stryg forrige sætning. At rense hyben er meditativt. Skal vi ikke bare holde den der.

Hvad skal du bruge?

  • 1,5dl eddike (jeg brugte halvt husholdningseddike, halvt balsamico)
  • 1,5dl vand.
  • 300g rørsukker.
  • 1 vaniljestang
  • 250g hyben (delt og renset for kerner)
Syltede hyben.

syltelage på vej.

Først flækkede jeg vaniljestangen, skrabede marven ud og “tværede det ud” i en spiseskefuld sukker. Herefter røg det i gryden sammen med resten af sukkeret, vand og eddike. Jeg lod det stille koge op og simre et par minutter. Herefter kom jeg mine hyben i. De skal cirka stå og simre i væsken i cirka 20 minutter. Det tager lidt tid med hyben.

Herefter fyldes det på glas med det samme og lukkes til. Jeg havde skyllet mine glas i Atamon – Bare for en sikkerheds skyld. Dog tror jeg ikke de overlever så lang tid, at det reelt er nødvendigt.

Syltede hyben er dejligt til et hvert ostebord. mam mam mam.

Syltede hyben.

Jeg fik to glas ud af mit første forsøg.

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.