Gris/ Hovedret/ Selvgjort er velgjort/ Weekendmad

Svinemørbrad og porre.

25. december 2013

Jeg kan ikke helt huske hvor inspirationen til denne ret kom fra. Måske kom den egentlig bare til mig. Men i hvert fald får du saftigt svin. Smørbløde porrer til. Du kunne måske overveje at supplere op med en lille smule sauce og måske en lille mos. Tag eventuelt lidt puré fra anderetten. Det behøver ikke at være meget. Eller måske en græskarpuré, farven ville stå godt til resten af retten.

Denne ret var en del af min “månedens menu” i oktober/november. Jeg var bare lidt sløv til at få dem på bloggen.

Jeg mener altså godt at sådan et stykke kød må være svagt rosa selvom det er svin. Jeg ved at nogle er lidt bange for det. Brug et stegetermometer. Hvis du vil have det gennemstegt, så gå efter en kernetemperatur på 65-70 grader. Hvis det må være svagt rosa, så gå efter 62-65 grader. Men husk, efter du har taget det ud af ovnen, vil temperaturen stadig stige en smule. Så sats på at tage det ud cirka 4-5 grader før den ønskede sluttemperatur. Husk at stegetermometeret skal sidde Lige i kernen af kødet. Ellers kan dette også være misvisende.

Hvad skal du bruge. 4 personer.

  • 1 Svinemørbrad
  • 2-3 porre
  • 1 rødløg
  • 25g smør
  • 7-8 friske hasselnødder (kan erstattes af mandler i en snæver vending)
  • Trøffel – Jeg brugte den konserverede type
  • 1l hønseboullion

Svinemørbrad og porre.

Svinet.

Soigner din mørbrad. Snør den, så den bedre holder formen. Noget af bi-mørbradden blev “klistret” på. Brun den af i en smule olie med salt og peber. Kom den i et lille fad. Kom salt og peber på. Kom et rødløg på og godt med smør.

Sæt den i ovnen ved 120 grader – cirka. Alt efter størrelse, så vil jeg tro at den skal have cirka en halv time. Dette afhænger selvfølgeligt at størrelse og alt det jazz. Derfor synes jeg du skal bruge et stegetermometer, så kan du få det lige som du vil have det. Husk at lade den hvilke i 10 minutter før du skærer den ud.

Svinemørbrad og porre.

 

Nu til porrene.

Rens dine porrer. Del dem i to og tag det øverste af toppen. Tag din hønseboullion og bring den til kogepunktet. Dump dine porrer heri og skru helt ned. Den skal ikke boble. Giv porrerne 35 minutter her. Tag dem herefter op. Mine kom i en plastbøtte, da retten ikke skulle laves med det samme. Ellers skal de blot steges hårdt på panden for lige at få lidt varme igen.

Svinemørbrad og porre.

 

Anret med Svinemørbrad og porre. Riv trøflen og hasselnødderne over.

Svinemørbrad og porre.

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.