Gris/ Hovedret/ Hverdagshelt/ Selvgjort er velgjort

Svinekød med grønne bønner, ingefær og østerssauce. Wannabe asian.

9. februar 2014

Konen og jeg har haft den mest forrygende weekend. Hvad har vi lavet? Ingenting. Der kunne allernådigst allokkeres en halv times til aftensmaden. Ja, for sofaen trak jo. Så denne ret vil du også nemt kunne lave på en hverdagsaften. Det der faktisk tager mest tid er at koge risene. Nemt, ik? For så lige at toppe den op, så er den faktisk også ganske billig.

Jeg har en gang tidligere lavet oksekød i østerssauce – altså før jeg fik bloggen – Og denne opskrift minder meget om denne.

Jeg havde nogle grønne bønner på lager, som snart skulle bruges. Så de blev ofret i denne ret. Har du ikke sådan nogle på frost eller friske, så kan du også sagtens bruge andre grøntsager. Broccoli, sukkerærter eller måske babymajs – Eller lidt af det hele – ville passe ganske glimrende i denne ret. Og ja, du kan selvfølgeligt også skiftet flæsket ud med både bøf eller kylling. Måske and, måske tigerrejer. Ja, det er helt op til dig.

Hvad skal du bruge? 2 personer

  • 300g stege flæsk
  • 250g grønne bønner
  • 2 fed hvidløg
  • 1 chili
  • 1 “tommel” ingefær.
  • 2 spiseskefulde soya
  • 4.5 spiseskefulde østerssauce
  • 3 spiseskefulde sød chilisauce (egentlig mest for at give lidt sødme)
  • Cashewnødder til toppen

Svinekød med grønne bønner, ingefær og østerssauce. Wannabe asian.

 

Skær dit flæsk i grove stykker. Del det cirka i tre. I en ret varm pande med en smule olie bruner du kødet af. Det skal lige have lidt farve på hver side. – Sådan cirka 3-4 minutter på hver side.

I mellemtiden skærer du chili, ingefær og hvidløg fint. Her mener jeg, så fint at der ikke er nogle store klumper, da det ikke er så rart at få en kubikcentimeter ingefær galt i halsen. Kom dette ved kødet og lad det stege et par minutter.

Svinekød med grønne bønner, ingefær og østerssauce. Wannabe asian.

 

Nu er det bønnernes tur. I forvejen skulle du gerne have nippet enderne af dem. I med dem. Mine kom i hele. Lad dem få 3-4 minutter før du runder af med de våde varer (soya, østerssauce og sød chilisauce). Suppler eventuelt op med en halv deciliter vand ved. Lad det stå og boble til saucen er blevet lidt tykkere. Mangler den syre, så giv den lidt limesaft (hvis du har). Mangler den sødme, så giv den chilisauce. Mangler den salt – soya.

Ja, jeg sagde altså det var nemt. For nu er du færdig. Server med ris eller nudler. Kom lidt ristede cachewnødder på toppen. Velbekomme.

Svinekød med grønne bønner, ingefær og østerssauce. Wannabe asian.

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    foodfanatic
    12. februar 2014 at 13:41

    Kære Thomas
    Jeg elsker, at du kalder retten “Wannebe asian”. Mht. til den autentiske asiatiske smag, så vil jeg bare lige indskyde, at du har ramt ret pænt set fra en halv-thaiers øjne 🙂
    Kh Nadia
    Ps. Tak for tip med logo på Instagram. Har netop fået lavet mit eget. Ændrer måske senere, men det er en del bedre end det, jeg havde før, så jeg er taknemmelig for linket.

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.