Grøntsager/ Hovedret/ Hverdagshelt/ Selvgjort er velgjort

Svampesuppe – Nemt, hurtigt og enkelt.

19. januar 2014

Igår var jeg alene hjemme. Konen var sendt til veninderne og jeg gik og hyggede lidt om mig selv. Et eller andet skulle på bordet. Et kig i køleskabet afslørede hurtigt at jeg både havde en gang champignons og nogle Enoki svampe (aka fløjlsfod), som skulle bruges. Jeg havde fløde, så overvejede kort en gang Svampe ala creme på brød. Men nu havde jeg egentlig tiden, så kunne man lige så godt gøre lidt mere ud af det.

I køleskabet fandt jeg også en rest bacon – Vel lidt under 100gram – nok nærmere 75. Den blev også indarbejdet i rettet. Det samme med en enkelt pastinak og en gulerod, som lå og så triste ude. Det er ikke nødvendigt for retten, men det er jo både rart at få brugt og samtidigt giver de også en smule sødme. Har du en slat hvidvin til at stå, så kom den endeligt også i. Du kan bruge lige de svampe du har ved hånden. Dog tror jeg en suppe på ren hvid trøffel bliver en smule kraftig i det – OG DYR!. Mix and match som det passer dig.

Jeg brugte hønsefond, hjemmekogt. Har du ikke lige dette på lager, så køb en god en af slagsen eller brug en terning af en art. Jeg kom piskefløde og smør i for at gøre den sådan rigtigt lækker til sidst. Erstat dette med en gang creme fraiche i stedet. Men helst ikke en for let version af den.

Svampesuppe - Nemt, hurtigt og enkelt.

Svampesuppe:

  • 1l hønsefond (eller grøntsagsfond)
  • 350 blandede svampe
  • 1 kæmpe rødløg – brug to i ikke mutantstørrelse.
  • 1 pastinak
  • 3 fed hvidløg
  • 1 gulerød
  • Frisk rosmarin
  • Frisk timian
  • 1,5dl piskefløde
  • 50g smør
  • Citronsaft
  • Salt og peber

Topping:

  • Persilleolie – Som her
  • Sprødstegt bacon
  • Trøfler! mmm
  • (Eventuelt sprødstegt rugbrød kan også gå an i slunkne tider)

Snit dit løg, hvidløg og lidt af baconet i grove stykker. Steg det af i lidt olie. Giv det herefter selskab af svampene, som også er renset og skåret i mindre stykker.

Svampesuppe - Nemt, hurtigt og enkelt.

Frygt ikke, at det ser ud af ret meget. Når svampene får lidt varme falder de sammen til noget mindre. Det må godt karamellisere end smule. Kom krydderurterne ved. Min timian var ganske fin, så den blev hakket groft. Rosmarinen blev frarøvet de groveste stilke.

Kom fonden ved sammen med en smule salt og peber. Du skal lige være opmærksom på at sådan noget fond godt kan være kraftig i smagen, så hold igen med saltet. Kog i 20-25 minutter.

Nu skal den have en ordentlig tur i en blender eller med en stavblender. Weapon of choice blev sidstnævnte. De skal være så glat som man lige kan komme til. Det kan tage et par minutter. Kom herefter koldt smør og fløde ved. Smag til med citronsaft, salt og peber. Når den har fået et lille opkog, så er du klar til at servere.Svampesuppe - Nemt, hurtigt og enkelt.

Egentlig skulle der bare have været sprødstegt bacon på toppen…

Svampesuppe - Nemt, hurtigt og enkelt.

Men så fandt jeg persilleolien – Som er utrolig nem at lave… På med det…Svampesuppe - Nemt, hurtigt og enkelt.

Men så fandt jeg jo egentlig også disse konserverede trøfler. De blev revet over. Ok. Ikke mere nu. Nu er det nok.

Velbekomme.Svampesuppe - Nemt, hurtigt og enkelt.

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Marie
    4. september 2016 at 11:59

    Hvor mange personer er opskriften lavet til ca?

    • Reply
      Thomas
      4. september 2016 at 22:13

      Jeg vil tro at der er 4 gode portioner – Eller lidt flere, hvis det bare er forretsstørrelse.

      Det er jo liiiiiidt tid siden jeg selv har lavet den.

      Thomas

      • Reply
        Marie
        5. september 2016 at 17:42

        Mange tak for svar 🙂 Suppen ser virkelig lækker ud, så den må jeg prøve snart! 😉

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.