S

Stenbiderrogn og langtidsbagte jordskokker.

Hver år cirka på samme tid. Den der som er lige nu, begynder jeg for alvor at glæde mig til foråret. Og med foråret også stenbiderrognen og de andre ting, som er tegn herpå. Farverne og maden, som smager frisk.

Og nu var den her. Stenbiderrognen. Det bliver ikke bedre. Jeg synes stenbiderrogn og jordskokker er et ret perfekt match med jordskokkernes let nødede og milde smag. Rygeosten giver lidt kant, men det må ikke tage over, så den bliver let tyndet ud – hvis man altså kan sige det om noget med 38% fedt – af creme fraichen. Den er også med til at give en let syre. Den her mundfuld er, hvis du spørger mig, fuldstændig perfekt. Det er tegn på at foråret er på vej. Og det kan vi i den grad godt lide. Og faktisk må de også godt holde på foråret, hvis jeg bare kan få min stenbiderrogn.

Jordskokkerne er bagt rigtigt længe, så de bliver helt mushi indeni. Den lange tilberedning er også med til at fremhæve den fantastiske smag. Har du tiden, så giv dem gerne endnu længere ved lavere grader. Jeg havde jo bare en frokostdeadline at nå. Det er en fordel, hvis du finder de jordskokker, som er mest perfekte, altså ikke har så mange steder, hvor der er skåret noget af dem. De kan nemlig godt “bløde” en smule ud af de steder med sukker. Jeg ved ikke hvad det reelt hedder, men nu kalder jeg det det. Og den væske som løber ud her er ret sukkerholdig og karameliseret / brænder nemt. Så det kan give en rigtig grim bismag.

Og nu hvor vi er i tips-sektionen. Husk for guds skyld at salte din rogn. Den smager absolut ikke af noget uden et skud salt.

Retten kan både serveres varm, lun og kold.

Stenbiderrogn og langtidsbagte jordskokker.

Stenbiderrogn og langtidsbagte jordskokker.
 
Forfatter:
Ingredienser
  • 6-7 store jordskokker
  • 3 spsk creme fraiche 38%
  • 2 spsk rygeost
  • 150(-200)g stenbiderrogn
  • 2 spsk finthakket purløg
  • Salt og peber
  • Olivenolie
Sådan gør du
  1. Skrub jordskokkerne godt. Kom dem i en bradepande. Bag ved 160 grader i 2-2,5 timer.
  2. Lad jordskokkerne køle og halver dem.
  3. Smag stenbiderrognen til med salt
  4. Rør creme fraiche og rygeost sammen med 1 spsk purløg. Smag til med salt og peber.
  5. Kom et lag rygeostcreme på jordskokkerne. Herpå stenbiderrogn, olie og purløg.

Stenbiderrogn og langtidsbagte jordskokker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm denne opskrift:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.