Hovedret/ Hverdagshelt/ Ko/ Salat/ Selvgjort er velgjort/ Sundt

Steak salat til den manglende sommervarme

18. juli 2016

De sidste par år har det været lidt et dødvande at være selvstændig her i juli. Der er åbenbart ikke lige så mange folk, som skal bruge ting og sager i sommerferien. Det havde jeg lidt taget højde for i år, så jeg har holdt noget ferie i stedet. Og så endte det med at folk alligevel faktisk skulle bruge opskrifter. Så jeg er hoppet i arbejdstøjet igen.

Når jeg arbejder, så kommer der jo lidt rester. Det kan jo næsten ikke undgåes. Men jeg gør virkeligt hvad jeg kan, for at der ikke ryger for meget ud. Så i perioder, hvor jeg har lavet mange opskrifter, så kan der også komme ufatteligt mange rester, som der skal trylles med. Det er altså ikke altid at det er lige interessant, så det er heller ikke altid I får det at se. Det er jo meget det samme, som jeg laver igen og igen, og så deler jeg det ikke lige. En salat er ret ofte det, som det ender med.

En anden grund til måske en smule radiotavshed fra min side er, at jeg har kastet mig ud i et nyt projekt. Eller projekt ved jeg ikke lige om man kalder det. Ofte har et projekt jo en afslutning. Og det var egentlig ikke meningen her. Vi har startet en ny blog op. Ikke at det skal være en konkurrent til denne, da den faktisk er meget anderledes end madet mere. For det første er den på engelsk – hvilket i og for sig kan være lidt af en udfordring. For det andet er den mere dogmatisk, planen er nemlig at den skal være mere naturdreven. Altså fokus skal være på det du kan samle, plukke, fange, skyde og tilberede derude i naturen. Vi tror, der er ret mange som godt kan lide at gå på jagt eller fiske, sågar bare være ude, men ikke rigtigt ved hvad de skal stille op med resultatet af deres tilstedeværelse i naturen. Så det ender i fryseren og kommer ikke op igen før det bliver smidt ud. Det synes vi faktisk er noget så synd. Så der vil vi gerne byde ind på. Og som det aller vigtigste, så er det VI. Ja, jeg er ikke alene om det. Jeg har nemlig teamet op med Mikael, som udover at være fandens glad for at spise alt det, som andre rynker næse af, også har bloggen Råvarecirkus sammen med sin hustru. Jeg har sjældent mødt en person, som har lige så mange tossede ideer som mig selv, så vi blev hurtigt enige om, at det ville være helt optimalt at lave sådan en blog. Nu skal vi bare lige finde tiden til at få den rigtigt op og køre. Men vi har allerede nu fået en masse fine opskrifter på og der er mange flere på vej.

“Ud med sproget, hvad hedder den?”

GatherCatchCook.com Lige ud af landevejen. Tjek endeligt siden ud. Og hvis du gerne vil støtte os, så har vi lavet både en facebookside: Gather Catch Cook på facebook og en instagram profil: Gather Catch Cook på instagram – Der vil komme en masse eksklusivt indhold på instagram profilen, så den bør du følge. Og med eksklusivt mener jeg bare alt det vi ikke når at blogge om. Det andet lyder bare bedre.

Lige præcist denne salat blev til af nogle salatrester, som jeg havde liggende. Et par bøffer, som jeg tog op igår og regnede med at skulle bruge idag. Det blev de også. Bare lidt anderledes end først antaget. Du kan selvfølgelig også bruge en rest tilberedt kød, hvis du har sådan en på lager. Både kylling og gris går også fint an. Avocadoerne har jeg taget fra Alfred, som nyder at få dem most i grøden. Undskyld, søn.
Steak salat til den manglende sommervarmeSteak salat til den manglende sommervarme

Steak salat til den manglende sommervarme

Author: Thomas

Ingredients

  • 0,5 romain salat
  • 0,5 raddichio
  • 1 rødløg
  • 0,5 courgette
  • 1,5-2 avocado
  • 3 to mater
  • 2 bøffer her ribeye på cirka 175g hver

Vinaigrette

  • 1,5 tsk grov sennep
  • 1,5 tsk honning
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 3 spsk olivenolie
  • 1,5 spsk finthakkede urter Her oregano, purløg og timian
  • Salt og peber

Instructions

  • Bøfferne steges. Jeg brunede dem af i olie, tilsatte smør og gav dem så herefter 3 minutter på hver side. Lad dem hvile 5 minutter før de skæres i tynde strimler.
  • Salaten skylles og kommes i fadet. Herpå tynde skiver rødløg og courgette. Tomatbåde og avocado, som lige bliver vippet ud i mindre stykker med en ske.
  • Top med skiverne af kød.
  • Alle ingredienserne samles i syltetøjsglas og rystes godt. Fordel over salaten lige før servering.
Prøvet denne opskrift?Mention @Madetmere eller tag #madetmere!

Steak salat til den manglende sommervarme

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.