Fisk og skaldyr/ Hovedret/ Hverdagshelt/ Selvgjort er velgjort

Spicy Tun deller og en knasende risnudelsalat.

26. juli 2013

Igår var jeg på jagt efter noget nogenlunde hurtigt og nogenlunde nemt, da aftensmaden skulle planlægges. Vi havde en del grønt og krydderurter herhjemme, så den første plan var at lave en gang  (sådan lidt nordafrikansk inspirerede) stærke kødboller med noget couscous til, men ak ja, så ville skæbnen at hverken Fakta eller Netto kunne mønstre hakket øko-ko, som jeg altid bruger. Der lå blot nogle pakker sørgeligt vandet hakket malkekvæg og så nogle lage-pumpede forarmede kyllingebrystfileter. Jeg sad sgu lige over.

Ja, jeg prøver på ikke at være så madsnobbet – I hvert fald her på bloggen. I skal ikke straffes med min prædiken “Bare fordi jeg har fået gode ideer”.

Nå, jeg er ved at være færdig med at himle. I mangel på “ordentligt” kød, så valgte jeg at lave nogle tun deller – Eller fishcakes velsagtens. Jeg kom til at tænke på at Klidmoster havde lavet dem for lang tid siden. Hun bragte tanken og så tror jeg egentlig bare at jeg fumlede mig lidt frem. Nu gik der nærmest legestue i den. Har du ikke halvdelen, så lad være med at fare ud og købe det. Men husk at købe tun, som har MSC mærket

Og nej, det er ikke en speciel chili – Sådan ser den bare ud når man glemmer den i vindueskarmen i et godt stykke tid. Den virkede fint.

Jeg brugte to dåser tun, den ene godtnok kun med 110g i – den anden med 140g drænet vægt og det svarede fint til to personer. Så får du cirka 7-8 tundeller. Jeg brugte tun i vand.

Spicy Tun deller og en knasende risnudelsalat.

 

Hvad skal du bruge?

Tundeller

  • 2ds tun i vand
  • 2 æg
  • 2 spiseskefulde mel
  • 2 spiseskefulde hvide sesamfrø
  • Revet frisk ingefær – svarende til en lillefinger.
  • 1 fed hvidløg
  • Saften af 1 limefrugt
  • 2 forårsløg
  • Salt og Peber
  • Lidt krydderurter hvis du har – jeg brugte lidt koriander og mynte.

Crunchy Risnudelsalat.

  • 75–80g risnudler 
  • 0,5 rød peber
  • 1 gulerod
  • 1/3 agurk (i tynde skiver, uden kernehuset)
  • 4 radisser
  • 2 forårsløg
  • 1 håndfuld cashewnødder
  • Frisk mynte, Frisk koriander
  • Til marinade: 1 spiseskefuld soya, 1 spiseskefuld 

Start med at lave farsen til tundellerne. Dræn tunen rigtigt godt. Lad den stå og dryppe af, mens du rister dine sesamfrø af på panden. De skal blot have en smule farve. Det er med til at frigive smag. Har du ikke sesamfrø, så eventuelt en sesam olie i stedet (eller undlad det helt). Men vær opmærksom på at sådan en sesamolie er temmeligt drøj i brug, brug en teskefuld, ikke mere.

Bland tun, æg, sesam, mel, limesaft. Snit hvidløg, forårsløg og chili så fint som du kan. Det samme med krydderurterne. Riv din ingefær. Bland det hele. Giv lidt salt og peber.

Sæt den på køl mens du klargører salaten.

 

Spicy Tun deller og en knasende risnudelsalat.

 

Hæld kogende vand i en skål, kom lidt salt ved sammen med nudlerne. Lad dem trække et par minutter. Skyl dem i koldt vand, så de ikke klistrer. Fordel på tallerknerne (eller fadet) (eller skålen). Jeg er sådan mest til tallerken anretning. Kom fint skårne gulerødder, radisser og peberfrugter over. Jeg skar dem i tynde strimler. Er du ikke ferm med en kniv kan du bruge en mandolinjern eller hvis du er helt lavpraktisk, så bruger du bare en kartoffelskræller. Det virker lige så godt. Alt andet er blot en undskyld for at proppe køkkenet med dyre remedier – Men det siger vi ikke til nogen.

Kom fintsnittede forårsløg over. Det samme med cashewnødderne. Til sidst krydderurter og drisl med soya, olie og limesaft. Nu er du faktisk klar. Nu skal dellerne bare steges.

Jeg formede dellerne til runde flade kager. Skulle der være lidt ekstra væske ved, så pres det ud mens du former.

Steg i olie. Godt med olie. Godt med varme. De skal kun have cirka 3 minutter på hver side. Indtil de er dejligt sprøde og har en fint brun farve.

 

Spicy Tun deller og en knasende risnudelsalat.

 

Spicy Tun deller og en knasende risnudelsalat.

 

Spicy Tun deller og en knasende risnudelsalat.

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    iga
    28. juli 2013 at 13:26

    hey, your dish is so beautiful and yummy-looking! i will try to make it for sure. hugs! iga

  • Reply
    Mathilde CS
    5. juni 2016 at 15:14

    Hej Thomas,
    Hvor mange deller får du fra de angivne mængder, og hvad er de præcise ingredienser og mængder i marinaden?

    Venlig hilsen
    Mathilde

    • Reply
      Thomas
      7. juni 2016 at 21:40

      Nu er det altså en rum tid siden jeg har laet dem. Men jeg mener at du får sådan cirka 10ish styk. Selvfølgelig afhængig af hvor store du laver dem.

      Har ingen idé om hvad der kom i marinaden. Men jeg ved, at idag ville jeg lave en marinade af 2 spsk fiskesauce, 2 spsk limesaft, 1 spsk strøget sukker, chili og hvidløg finthakket efter smag.

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.