Hovedret/ Hverdagshelt/ Ko/ Selvgjort er velgjort

Spicy kødboller med fladbrød og salat

13. januar 2016

Jeg ved godt at det er noget så populært at gå på kur i januar. Det hopper jeg ikke på. Men nu sniger der altså noget tilnærmeligt sundt på bloggen. Men hvor sundt det lige er, det skulle jeg ikke kunne vurdere. I hvert fald er der grønne ting på. Og det her er faktisk ikke et forsøg på at agere sund, det er mere fordi jeg har et crush på krydderier og kebab lige i øjeblikket. Ovenpå sådan en gang tung julemad, så er det også rart med noget der knaser lidt. Og her tænker jeg ikke på flæskesværen, men salat og sådan noget.

Egentlig var planen at lave noget kebabagtigt. Men situationen var den, at Irma ikke lige have noget passende kød til salg. Så blev det kødboller med godt med krudt, som endte med at blive løsningen. Og kødbollerne blev så suppleret op med hvad jeg kunne finde i grøntsagsskuffen. Fladbrødene er super nemme at lave. Jeg brugte denne gamle traver af en opskrift til dem. Hvis du ikke lige kan overskue at bruge tiden på at bage dem selv, så kan du finde fladbrød hos din indvandregrønthandler eller købe pitabrød eller tortillas i supermarkedet. Så er det nemt overstået. Eller måske servere kødbollerne med en gang couscous. Er vejret lidt bedre, kan du også sætte farsen på pinde og grille dem. Det giver lidt ekstra til smagen, hvis de lige får lidt ekstra røg fra grillen. Jeg ved der er nogle, som griller året rundt. Men i det her vejr, kan jeg altså ikke lokkes ud til grillen. Så er en stegepande fin for mig.Spicy kødboller med fladbrød og salat

Spicy kødboller med fladbrød og salat

Antal: 3 -4 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Kødboller

  • 400 g oksekød
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 frisk chili
  • 1 tsk tørret ingefær
  • 1 tsk stødt koriander
  • 2 tsk røget paprika
  • 1 spsk ras el hanout
  • 1 spsk tahini
  • Salt og peber

Tahinidressing

  • 3 spsk creme fraiche
  • saften af 1 lime
  • 1 spsk tahini
  • 2 mynteblade
  • salt og peber

Herudover

  • Fladbrød
  • Salat her feldsalat
  • 1 rød snackpeber
  • 2 forårskøg
  • 2 to mater
  • Lidt sesam

Sådan gør du

Kødboller

  • Rør det hakkede kød med salt og peber. Kom nu tahin, æg, revet løg, fintrevet hvidløg og finthakket chili. Rør det godt ind i farsen. Tilsæt krydderierne. Alternativt kan de ristes på en pande for større smag, men pas på de ikke brænder på. Steg en hurtig prøvedelle for at se om krydringen sidder i skabet. Lad farsen trække en halv time på køl for at samle sig.
  • Rul kugler og steg i dem i olie.

Tahinidressing

  • Rør ingredienserne sammen, smag til. Ok, det var næsten for nemt til at få sit eget punkt.

Samling

  • Skyl salaten. Skær peberfrugt, tomat og forårsløg i tynde skiver.
  • Kom lidt salat på brødene. Herpå peberfrugt, tomat og kødboller. Top op med lidt forårsløg, sesam og dressing. Har du flere mynteblade, kom også et par af dem på.
Prøvet denne opskrift?Mention @Madetmere eller tag #madetmere!

Spicy kødboller med fladbrød og salat

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Steffen
    15. januar 2016 at 22:33

    For helved Thomas!!! Lavede denne ret her til aften, og for pokker hvor smager det bare godt! Det der er proper fastfood! TAK FOR MAD 🙂

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.