Hovedret/ Hverdagshelt/ Klassiker/ Pasta og Ris/ Selvgjort er velgjort

Spaghetti Amatriciana

1. juli 2013

I fredags gik jeg en stor weekend i møde rent madmæssigt. Kæresten skulle på familiebesøg i Jylland og jeg kunne rigtigt slå mig løs i køkkenet. Planerne var store. Der var faktisk ikke det, som ikke skulle kokkereres. Der skulle eksperimenteres med billeder til bloggen. Der skulle laves onglet med spinat, steaksandwich, stjerneskud, paella, kager og desserter. Ja, det var altså planen og det der var købt ind til. Søndag aften måtte jeg se i øjnene at sofaen havde haft nærmest uovervindelige magnetiske kræfter. De gode råvarer lå nu i stedet i fryseren. Men et eller andet skulle der jo i maven. Jeg havde efterhånden spist min ration ostemadder denne weekend. (Ja, livet som madblogger er ALTID meget luxuriøst). Så valget faldt på en Spaghetti Amatriciana. Så lækkert og enkelt.

Når det er så enkelt som denne ret, så er det også næsten et must at råvarerne er gode, da der ikke er så meget andet til at trække dem op. Jeg havde lidt forskellige tomater til at ligge, så det var også en god mulighed for at redde dem fra køleskabs-krematoriet.

Egentlig laver man en “rigtig” amatriciana med enten guanciale, som er svinekæber som er saltede og tørrede eller  porcetta – som minder meget om bacon, blot uden røgningen. Det var ikke lige til at støde op, så jeg nøjedes med den gode bacon fra Cleavers i Torvehallerne. Man bør altså fra tid til anden unde sig at spise noget ordentlig bacon. Der er en verden til forskel – Prøv eventuelt Hanegals version, som er ret nem at få fingrene i.

Spaghetti AmatricianaHvad skal du bruge? 

Mængderne passer meget godt i forhold til det ovenstående billede.

  • 1 del bacon.
  • 1 del løg
  • 1 chili
  • 3-4 dele friske tomater. (Hvis du er i overskudshumør kan du skolde dem og pille skindet af, det gjorde jeg ikke)
  • Pecorino – Erstat det i en snæver vending med parmesan.
  • Olivenolie til stegning
  • Salt, peber (lidt sukker til tilsmagning)

Sæt vandet til pastaen over og koge.

I en varm pande kommer du olien. Vend de fint hakkede løg deri og lad dem blive blanke. Herefter kommer du bacon i og finthakket chili i. Lad det stå og snurre en smule. Herefter tomaterne. Cirka samtidig med at du smider tomaterne i, kommer du også pastaen/spaghettien i den kogende vand.
Smag saucen til med salt og peber.  Og lad det simre til pastaen er aldente.

Spaghetti Amatriciana

 

Kom spaghettien direkte fra kogevandet og over i saucen. Det gør ikke noget at der er lidt vand ved. Lad det stå og snurre et par minutter til det har samlet sig.

Server med et ORDENTLIGT skud revet pecorino over.

Spaghetti Amatriciana

Spaghetti Amatriciana

 

 

 

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    La Cucina Nada
    2. juli 2013 at 18:56

    Den ret er ALTID en sikker vinder.
    Simply love it.

  • Reply
    Heidi/foodMAD
    3. juli 2013 at 11:22

    Jeg elsker også denne ret… Og det der med sofaens magnetiske kræfter (når der endelig er tid til det), kender jeg også aaaalt for godt 😉

  • Reply
    Råvarecirkus » Spaghetti alla matriciana (Amatriciana)
    19. juli 2013 at 20:08

    […] Mens de fleste er enige om at tomat, guincale og pecorino er basisingredienser, er der lidt divergerende holdinger til løg. De fleste laver Amatriciana med løg, som både romerske kogebøger og biblen Sølvskeen mener er den rigtige fremgangsmetode. Måske er det meget regionalt, men de gange vi fik den serveret i Rom var den altid uden løg. Er du til løg kan vi bare sautere et løg på panden sammen med guincalen, eller tjekke opskriften ud hos vores dygtige bloggerkollega Thomas […]

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.