Hovedret/ Klassiker/ Pasta og Ris/ Selvgjort er velgjort

Spaghetti alla carbonara

18. september 2012

Spaghetti alla carbonaraNogle gange kan man få noget utroligt ud af nærmest ingenting. Denne lille ret kan redde din aften, når motivationen for at lave mad er lille, men der alligevel skal noget i skrutten. Ingredienserne er få, så man kan også med fordel sørge for at de er i orden. Jeg er blevet nærmest afhængig af pasta fra De Cecco. En lang overgang spiste jeg mest frisk pasta, men der er et eller andet ved den friske pasta der begynder at irritere mig. Pasta fra De Cecco kan fåes i de fleste større supermarkeder og koster når det kommer til stykket ikke meget mere end den regulære kedelige standard pasta. 500g tørret pasta er 4 måltider, en pakke pasta koster cirka 20 kroner. Do the math.

En Carbonara fåes i utallige udforminger, dog vil jeg råde dig til at undlade den fra dit lokale tyrkiske pizzeria, da den ikke har meget med originalen. Nogle tilføjer en smule fløde, men det er vist ikke helt en del af originalen. Har du 5 minutter, så brug dem på at læse Kim Schulz’s beskrivelse af afarter og oprindelse af denne ret på hans blog

Mit bedste trick er at holde lidt igen med varmen når spaghetti og ost/æg-blandingen mødes. Ellers kan du ende med en gang pasta med røræg.

Som sagt, det er ikke stor – med god – gastronomi. Men her har du mit bud på en carbonara.

Retten tager ikke meget længere tid at lave end det tager at koge spaghettien.

Hvad skal du bruge? (2personer)

  • 250g god spaghetti
  • 2 æg
  • 100g revet pecorino
  • Peber
  • 150-200g røget bacon eller pancetta – Skåret i grove tern.

Spaghetti alla carbonaraKog din spaghetti i rigeligt vand. I mellemtiden steger du din bacon på en tør pande. Når den er næsten sprød tager du den fra, lægger den på fedtsugende papir. Kasser fedtet, hæld det fra, det skader slet ikke at der er en lille smule tilbage på panden.

Rør æg, peber og den revne pecorino sammen.

Spaghetti alla carbonara

 

Tag din spaghetti over på panden. Kør den lidt rundt og skru ned for varmen. Under heftig omrøring tilsætter du æggemassen – lad den ikke blive til røræg. Tilsæt din bacon. Anret på tallerknen og riv lidt ekstra pecorino over, giv den et skvis olivenolie. Jeg flottede mig og gav den 6 basilikum blade på toppen, både for lidt smag og så var det meget fint.

Server med det samme, den har ikke godt af at stå.

Spaghetti alla carbonara

Spaghetti alla carbonara

 

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.