Grill/ Gris/ Hovedret/ Selvgjort er velgjort/ Slowfood/ Weekendmad

Sommerflæskesteg på grillen.

26. august 2016

Af uransagelige årsager havde de valgt at sætte de økologiske ribbenstege ned til halv pris i det lokale supermarked. Rygtet siger at det måske ikke er flæskestegssæson nu. Det må de selv om. Jeg var i hvert fald glad for at finde den. For gik lige med den her opskrift i baghovedet. Købte jo et rotisserie til grillen for noget tid siden og der er det altså perfekt at sno sådan en lille flæskesteg på. Og så er der faktisk ikke meget mere at gøre. Efter en time på grillen kom der lidt nye kartofler i bakken under, som fik lov til at stege færdige sammen med stegen.

Stegen fik også selskab af en salat, som lige blev væltet sammen. Nu var det jo faktisk bare et hjertesalat, som lige fik en gang rødløg, lidt “ryste-tyttebær” og så syre. Ja ja, olie, citronsaft, salt og peber er jo obligatorisk. Sådan overordnet, så er der vel cirka 20 minutters arbejde i sådan en middag. Ja, et eller andet sted, så vinder man altså lidt tid på at lave en hel steg i stedet for mindre stykker kød, da den kan klare helt sig selv.w
Sommerflæskesteg på grillen. Sommerflæskesteg på grillen. Sommerflæskesteg på grillen.

Sommerflæskesteg på grillen.

 

Sommerflæskesteg på grillen.

Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 20 minutter
Servings: 4 portioner
Author: Thomas

Ingredients

  • 1 ribbenssteg - cirka 1-1 4 kg
  • 1 citron
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk grofthakket kørvel
  • 10 kviste timian
  • Salt og peber
  • 1 kg kartofler

Instructions

  • Start med at fjerne alt brusk og eventuelle ben fra undersiden. Butterfly stegen, så den er dobbelt så stor.
  • Giv først et ordentlig skud peber og salt. Herefter både timian, kørvel, citronskal og pressede hvidløg.
  • Rul stegen sammen - stramt. Og snør den. Kom på rotisseriet (eller bare i en foliebakke). Gnub den godt med salt, specielt i sværrene.
  • Steg cirka 1 time med 150 grader med en bakke under. Herefter kommes de klargjorte kartofler i bakken sammen med et par deciliter vand, så de damper en smule. Steg endnu en time. Nu skulle kartoflerne være møre og stegen færdig. Hvis ikke sværen er sprød nu, så fjern bakken og skru helt op for varmen. Grill til sværen er sprød over direkte varme.
  • Lad stegen trække 10 minutter før den skæres.
  • Server med kartoflerne, lidt kørvel mayonnaise og salaten.
Prøvet denne opskrift?Mention @Madetmere eller tag #madetmere!

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Patricia
    27. august 2016 at 18:35

    Jeg syntes du bliver bedre og bedre og nyder din blog som inspiration. Din mad er altid flot stylet

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.