Bagværk/ Kager/ Selvgjort er velgjort/ Sødt / desserter/ Teknik/ Ting til kaffen

Søde tærter! Det er altså så nemt…

28. februar 2013

Søde tærter! Det er altså så nemt...

Jeg er normalt ikke rigtigt sådan en som bager. Men nu hvor jeg har brugt lidt tid på det på det seneste, så vil jeg gerne dele min opskrift på en sød tærtedej og lidt ideer til at få den brugt.

Hvad skal du bruge?

  • 300g mel – Helst med så lidt protein som muligt.
  • 150g blødt smør
  • 50g sukker
  • 1 æg

Sørg for at tage dit smør ud lidt før du skal bruge det. Det gør bare det hele nemmere.

Mål melet op og skær smørret i små terninger ned i melet. Jeg bruger altid bare fingrene til at samle dejen. Når smørret er arbejdet ind i melet tilsætter du sukkeret. Fortvivl ikke, det ser lidt underligt ud. Når du tilsætter ægget bliver dejen samlet. Rul den til en kugle og smid den på køl en halv times tid. Så bliver den meget nemmere at rulle ud.

Bag den ved 200 grader i cirka 20-25 minutter.

Nå, hvad kan du så bruge den til?

En æbletærte?

Befri et par æbler fra kernehuset. Skær dem i mindre stykker, fyld dem i en plasticpose sammen med en teskefuld kanel og et par spiseskefulde sukker. Rod lidt rundt i posen og kanel/sukkeret skulle nu være fint fordelt på æblerne. Fordel æblerne på tærtedejen og smut et nogle små firkanter smør ned sammen med.

Det er helt op til dig om du vil have låg på tærten eller ikke. Hvis du vil, så pensel tærten med et pisket æg. (Der var ikke rigtigt dej nok til at lave et ordentligt gitter på denne æbletærte)

Søde tærter! Det er altså så nemt...

 

Jeg har også forsøgt mig med

Pæretærte med karamel?

Du kan også lave en variation med karamel og pære.

Karamellem er forholdsvist lige ud af landevejen. Smelt 375g sukker på en pande – lige som når du vil lave brune kartofler – Når sukkeret er smeltet tilsætter du 2,5dl fløde i det  smeltede sukker. Sørg for at sænke temperaturen. Du er ikke rigtigt interesseret i den brænder på. Lad den stå og småboble i cirka 25-30 minutter indtil den tykner og tager lidt mere farve.

Fyld det ovenpå tærtedejen og læg pærer ovenpå. Jeg toppede også tærterne med hasselnødder og kernerne fra granatæbler. Strø med flormelis på toppen. Dem på billedet nedenfor var så den store portion til arbejdet. De kan også laves mindre.

Søde tærter! Det er altså så nemt...

Her en version blot med karamel og pære. Lavet i mindre forme med løs bund.

Søde tærter! Det er altså så nemt...

 

Makkeren ved siden af blev lavet med lidt restdej af en “chokoladeballade ala Anne au Chocolat” med pære på toppen… Riiimeligt fantastisk!

Ja, igen. Det er så nemt. Brug de ting du har ved hånden. De fleste frugter er glade for at blive pakkede ind i tærtedej. Eller hvad med at tage nogle blandede nødder og blande i karamellen i stedet?

Mulighederne er mange – Forsøg dig frem!

 

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Arendse
    21. januar 2014 at 19:59

    Hej. Et enkelt spørgsmål: Kommer du karamellen i den ubagte tærtebund, for derefter at bage den i 25-30 minutter? eller hælder du karamellen i en forbagt tærtebund og giver den 5 minutter? eller bager du bunden helt færdigt?

    Og undskyld, det var vist ikke kun et enkelt spørgsmål…

    I øvrigt er det en super blog du har!

    • Reply
      Thomas
      22. januar 2014 at 16:23

      Hej
      Og tak for de fine ord.
      Altså hvis jeg skal være sådan helt ærlig, så er der løbet en del vand under broen siden jeg skrev dette indlæg, så jeg kan ikke huske hvad jeg gjorde. Men jeg ville i hvert fald idag bage den cirka 10-12 minutter blindt og så komme karamellen i. Så sikrer du at du får en sprød bund og så også at pærerne får en smule varme.

      Mvh Thomas

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.