Gris/ Hovedret/ Klassiker/ Selvgjort er velgjort

Skinke cordon bleu.

18. juli 2012

Skinke gordon bleu.

Et lille trip ned af memory lane. Ja, disse var godtnok ikke lavet af maskinudbenet hakket kalkun og stegt i margarine – desværre. Der lå ellers nogle prægtige stykker i køledisken, men jeg gav mig selv i kast med det og jeg synes resultatet blev glimrende. Og nåh ja, mine var lavet af skinkesnitzler.

Vi skulle have kartoffelbåde og ærter til. Kicken it oldschool.

Jeg startede med at skylle kartoflerne og skære dem i små både. Ud på en bagplade, rigeligt med olie, salt og peber. I ovnen og bage (eller nærmest stege) mens jeg lavede resten. De kom ind i en en halv-forvarmet ovn på 225grader.

Skinke gordon bleu.

Fokus tilbage til svinet. Jeg startede med at banke snitzlerne tynde, cirka 5-7mm. Det havde ikke gjort noget hvis de var lidt bredere, så de bedre kunne nå sammen om osten og skinken. Jeg lagde mozzarella, så kogt, røget skinke og så mozzarella igen på halvdelen af snitzlen. Folde og panere.

Jeg panerede godt og grundigt i først mel med salt og peber, så sammenpisket æg og til sidst rasp. Ja, det kan ikke undgåes det sviner på fingrene, så bare ned med dem 🙂

Skinke gordon bleu.Grissebasserne blev stegt i halvt smør, halvt olie. De skal ikke have særligt længe på panden på grund af at de er blevet banket tynde. 5 minutter på hver side.

Ærterne, direkte fra posen, blev blancheret og fik en skefuld smeltet smør over og salt.

/Thomas

 

Skinke gordon bleu.

Skinke gordon bleu.

Skinke gordon bleu.

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.