Fisk og skaldyr/ Grøntsager/ Hovedret/ Hverdagshelt/ Selvgjort er velgjort/ Weekendmad

Skindstegt kuller med selleri og kål

12. oktober 2016

Nu er det ikke første gang jeg flirter med kombinationen fisk, selleri og kål. Og det er egentlig meget sjovt, for jeg kan sige så meget at sidste gang var det ikke rigtigt en blogmæssig success. Det der måske lige skulle tale lidt mere for den her version, er at den måske er knapt så funky og med det mener jeg også, at den ikke indeholder fjæsing. Det er åbenbart ikke noget hit.

Idag fik jeg leveret fisk til døren, men der var kun mig til at spise den. Så jeg måtte også helt selv bestemme hvordan retten skulle skrues sammen. Jeg er gået op og ned at knoldselleri de seneste par dage i studiet, så det var jo nærliggende at bruge lidt af overskuddet derfra til aftensmaden. Jeg laver i al ydmyghed måske verdens bedste selleripuré, så den skulle jo udgøre bunden. Herpå lidt sauteret sortkål, som forinden også lige var vendt i kapers, sennep, citronskal og brunet smør. Masser af brunet smør. Kulleren blev helt enkelt bare stegt og lagt på. Lige ud af landevejen. Et lille tip, når du skal stege fisk på skindet er at ridse det på tværs. Så bugter fisken sig ikke så meget, når den får varme. Og når der er kontakt mellem pande og skind, så får du også sprødt skind (for det meste).

Der er nogle som ikke så godt kan lide selleri – Jeg forstår dem ikke – men der kan du bruge blomkål i stedet. Hvis du er skeptisk, men stadig lidt nysgerrig, så prøv at lav den her version. Den smager virkeligt godt. Et godt riv citronskal og saft er også med til at åbne smagen helt vildt op. Det er det som tager den fra ok til WAAAAUUW!
Skindstegt kuller med selleri og kålSkindstegt kuller med selleri og kål

Skindstegt kuller med selleri og kål

Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 2 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 2 stk kullerfilet af cirka 150g hver kan erstattes af torsk, lange eller sej.
  • Salt og peber

Selleripuré

  • 0,5 knoldselleri
  • 1,5 dl fløde
  • 25 g smør
  • ca 3dl mælk
  • 1 citron

Kåltjavs

  • Salt og peber
  • 50 g hasselnødder
  • 0,5 bundt sortkål
  • 50 g smør
  • 2 spsk kapers
  • 1,5 tsk grov sennep
  • lidt citronskal og saft.
  • Urter - Det du har - Her: Syre tallerkensmækker, verbena og sennep.

Sådan gør du

  • Soigner fisken, skær små snit i skinden. krydder med salt og peber. Lad den trække 20 minutter før den skal steges.
  • Kom en smule olie på en varm pande. Steg fisken cirka 4 minutter (afhængig af tykkelsen) med skindsiden nedad. Når du kan se at varmen har arbejdet sig 80% op igennem fisken, vendes den, får et minut på kødsiden.
  • Herefter tages den af varmen og får lov til at trække 2 minutter før den kommes på tallerknen.

Selleripuré

  • Selleriet skrælles og skæres i små tern, kommes i en gryde med smør, fløde og toppes op med mælk til det lige dækker selleriet.
  • Kog ved mellem varme til selleriet er meget mørt. Sigt noget af væsken fra, blend til glat og tilsæt mælkeblandingen til konsistensen er god. Smag til med salt, peber og citronskal og saft.

Kål

  • På en tør pande ristes hasselnødderne til har taget lidt farve. Ikke meget, lidt. Tag dem af panden.
  • Kom smør på panden og lad det brune let.
  • Sauter sortkålen heri 3 minutters penge til den er faldet sammen. Herefter kommes kapers, sennep og lidt citronskal ved.Ved hasselnødderne tilbage i. Arbejd det sammen og smag til.

Det sidste

  • Læg en god gang puré i bunden. Herpå kål og godter. Slut af med fisk og masser af urter.
  • Server med det samme.
Prøvet denne opskrift?Mention @Madetmere eller tag #madetmere!

Skindstegt kuller med selleri og kål

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.