Frokost/ Grøntsager/ Hovedret/ Hverdagshelt/ Morgenmad/ Selvgjort er velgjort/ Æg

Shakshuka – retten, som passer til hele dagen.

20. juli 2014

Shak-hvad-for-noget? Ja, jeg kan roligt sige, at det er første gang at jeg bringer israelsk mad på siden.

Jeg har sådan en boks, så jeg kan optage alt det fjernsyn, som jeg ikke lige når at få set. Jeg havde et par afsnit af nogle middelhavsprogrammer, som var med Yotam Ottolenghi. Jeg havde godt nok set dem før, men de er så dejligt autentiske, at de altid godt kan bruge et gensyn. I det her program jeg så, var han i Israel og man blev præsenteret for nogle af de lokale klassikere. En af dem var så Shakshuka. Shakshuka minder vel mest om en gang Huevos Rancheros. Det er æg, som bliver tilberedt i en krydret – med tryk på krydret – tomatsauce. Det er sådan en ret der kan spises til alle måltider. Vi skulle så have den til aftensmad, så den fik også selskab af en god fyldig salat.

Her er opskriften, som passer til to personer. Det er ret nemt at skrue op og ned for mængderne, hvis I er flere, som skal have en lidt anderledes brunch fx. Det samme med chilien, du gør den bare lige så stærk, som du kan klare, men den må altså gerne have lidt bid. Det kan godt være at der er en del hvidløg i, men det er altså ikke overdøvende. Den tager cirka 30 minutter at lave, men du skal ikke arbejde hele tiden.

Hvad skal du bruge?

  • 1 løg
  • 2 chilipebre
  • 5 fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • 500-550g tomater
  • 1dl vand
  • 1 spsk paprika. Skal du have lidt mere styrke, så kan du også give den en gang cayenne.
  • 5-6 æg

Shakshuka - Israelsk ret, som passer til hele dagen.

Start med at at stege løg, chili og hvidløg i rigeligt olie. De skal ikke tage farve, kun blive blanke. De gør heller ikke noget, hvis de er skåret lidt groft. Shakshuka - Israelsk ret, som passer til hele dagen.

Som med løgene, samme historie for tomaterne. Når løgene er klar, kommer du groftskårne tomater ved. Kom eventuelt også en deciliter vand ved, så de nemmere koger ud. Kom paprika ved. Lad dem stå og simre i 10 minutters tid til de er kogt let ud. Smag til med salt og peber.Shakshuka - Israelsk ret, som passer til hele dagen.

Slå forsigtigt æggene ud i den kraftige tomatsauce nu. Det er vigtigt at blommerne ikke går i stykker, men når de er landet på panden. Men hviderne skal gerne køres en lille tur rundt i saucen med enten enden af en ske eller lignende.

Lad dem stå og boble indtil viderne er stive, men blommerne stadig er en runny. Sådan 3-5 minutters tid.

VelbekommeShakshuka - Israelsk ret, som passer til hele dagen.Shakshuka - Israelsk ret, som passer til hele dagen.

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.