Grøntsager/ Selvgjort er velgjort/ Sundt/ Tilbehør

Saltbagte rødbeder med mozzarella

26. april 2016

Om det her er en salat eller ikke, det er svært at sige. I hvert fald er det en salat for mig. Idag. Man kunne også bare kalde en side dish eller som vi fik det, en ud af to små retter med lidt godt brød på siden.

Det dejlige der sker lige nu er, at der begynder at blive grønt udenfor. Altså lige når det ikke har travlt med at regne, hagle og sludde. Ja, så bliver det grønt. Det betyder også at råvarerne bliver lidt lettere i det. Og det er altså ved at være tiltrængt. De sidste rødbeder er ved at være lidt kedelige, så da jeg fandt disse i Inco slog jeg til. Jeg tror bestemt ikke de er danske, man det så bare så godt ud med toppen på.

Jeg har lidt tid gået og tænkt over at mikse rødbeder og ost. Det var oprindeligt burrata, som var tanken, men de havde ikke flere derinde, så det blev i stedet den her mozzarella. Hvis man følger lidt med på madscenen, så kan man se, at der er en masse, som snakker om de der oste, som kommer fra Rødovre. Jeg har ikke smagt dem før nu, men de kan på det kraftigste anbefales. De smager rent faktisk af noget. Galbani go home. Und dig selv lidt lækkert italiensk ost på dansk mælk.

Rødbeder kan godt være en smule fade i smagen, så det er vigtigt at de får en over nakken med smagen. Godt med syre, gerne lidt sødme også. Jeg valgte at saltbage mine. Det egentlig mest for at trække lidt at væsken ud og så gøre dem lidt seje. Sammen med saltet fik de også en hel vognfuld timian, som jeg synes gør sig glimrende til rødbeder. Har du ikke timian, kan du bruge estragon, rosmarin eller kørvel. Specielt lakridsnoter gør sig godt til rødbeder. I hvert fald i mit hoved. Og bare roligt, når du tilbereder dem på den her måde, så tager de ikke masser af saltsmag. Det er primært for saltens funktion, ikke smag, at man gør sådan her. Men sørg helst for at rødbederne er så hele som muligt, da de ellers godt kan tage smag hvis der er skåret noget af. Du skræller dem først efter de er tilberedt. Før skal de blot skylles. Gryden bruges primært for at holde styr på sagerne. Du kan også undlade den eller bruge en anden form.

Du kan sagtens bage rødbederne i god tid, men de bør af farvehensynet nok ikke vendes med mozzarellaen før der skal serveres. Ellers bliver det hele meget rødt. Det kan selvfølgeligt også have sin charme.

Jeg brugte de urter, som jeg en gang havde ved hånden. Brug det du har. Det er lige så meget med til at give friskhed til retten.

Saltbagte rødbeder med mozzarellaSaltbagte rødbeder med mozzarellaSaltbagte rødbeder med mozzarella

Saltbagte rødbeder med mozzarella

Thomas

Ingredienser
  

  • 3 rødbeder
  • 1 håndfuld timian
  • 1 mozzarella 125gram
  • 300 g salt cirka
  • 3 spsk olivenolie
  • 1,5 spsk god balsamico
  • 1 citron
  • Urter til toppen brøndkarse, timian og amaranth her

Sådan gør du
 

  • Læg to lag staniol i en gryde. Kom to håndfulde salt heri, på det timian og rødbeder. Hæld det sidste salt over og luk staniolen til, så det er tæt. Bag i ovnen cirka 1,5 time ved 180 grader. Tag dem ud, pil skindet af og skær i mindre stykker. Lad dem eventuelt køle lidt først.
  • Fordel rødbederne på et fad. Riv med hænderne mozzarella over.
  • Smag til med olivenolie, balsamico, salt, peber, citronskal og saft.
  • Fordel urterne over.
  • Nyd.

Saltbagte rødbeder med mozzarella

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.