Fjerkræ/ Hovedret/ Hverdagshelt/ Selvgjort er velgjort/ Sundt

Salat med røget and og solbær

6. maj 2016

Igår meldte svigerforældrene deres ankomst. Ret skal være ret, for de blev faktisk inviteret. De kan godt lide god mad, så tænkte at jeg ville kræse lidt om dem. Faktisk blev det kræset om dem med det “der lige var i køleskabet”. Og det var jo heldigvis ikke ringe. Når jeg kommer hjem til min mor, så er “det der lige er i køleskabet” altid meget mere end det lyder til. Det var i særdeleshed meget mere end da jeg var ungkarl. Men nu hvor jeg laver ret meget mad, så er vi ofte heldige, at der er gode rester at bruge. Og ja, de bliver brugt.

Da da der dukkede en gang røget and op i køleskabet, som jeg faktisk havde brugt lidt tidligere på dagen, så vidste jeg godt hvad jeg skulle. Jeg kom til at tænke på en opskrift, som Nadia fra Foodfanatic en gang har lavet, hvor der var mørke bær, røget and og noget mere med. Det var faktisk det jeg kunne huske. Faktisk kunne jeg slet ikke huske hvad det præcist var, der var i den. Kunne bare memorere et billede af noget røget and og mørke bær. At den så var meget anderledes, det er noget andet. For ville lige så den op til, at jeg skrev det her indlæg. Tjek den lige ud her. Andebrystet er koldrøget og jeg fandt det hos Ma Poule i Torvehallerne. Solbærrene er fra frost, da de ikke helt er i sæson endnu.

Der sneg sig lige et par ramsløgsblomster på. Det var nu bare fordi det var hyggeligt og vi havde fundet dem på gåturen over fælleden. Det er nu du skal hente dem.

Her var der forret til 4 personer, men vil tro, at hvis du serverer noget godt brød til, så kan det altså sagtens være hovedret til 2 personer.

Salat med røget and og solbær

Salat med røget and og solbær

Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 2 hjertesalater
  • 1 røget andebryst
  • 100 g solbær
  • 1 spsk sukker
  • 3 forårsløg
  • 6 radisser
  • Dild
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk grov sennep
  • 3-4 spsk olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Kom sukker over de frosne solbær og lad dem trække til de tør op.
  • Pluk salaten og skyl den. Kom på et fad.
  • Skær andebrystet i tynde strimler og kom på salaten. På med radisser og forårsløg i tynde skiver. På med solbær og dild.
  • I de safter som er tilbage efter solbærrene, kommes sennep og eddike. Pisk det sammen og pisk herefter olien i til det emulgerer let. Smag til med salt og peber. Kom vinaigretten over salaten.
Prøvet denne opskrift?Mention @Madetmere eller tag #madetmere!

Salat med røget and og solbær

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.