Forret/ Hverdagshelt/ Salat/ Selvgjort er velgjort/ Sundt/ Tilbehør

Salat med figner, skinke og mozzarella.

16. september 2012

Salat med figner, skinke og mozzarella.

Jeg er blevet så gammel, at jeg synes porcelæn er interessant. Jeg ynder at tage på loppemarkeder, for at finde et eller andet spændende stykke porcelæn at servere mad i/på. Igår var jeg i særdeleshed heldig. Konen har proklameret : “IKKE MERE NU!”. Pludseligt lå der  7 forskellige tallerkner i tasken. Hvordan fik man reddet sig ud af den?

Det bedste forsvar er et angreb, så jeg valgte at lave frokost til hun kom hjem fra arbejde – Selvfølgeligt serveret på en af tallerknerne.

Det er blevet figen tid. Jeg har hele sommeren holdt øje med et figen træ, som jeg passerer hver dag på vej på arbejde. De er ikke helt klar endnu, men det var dem jeg kunne købe i Føtex.

Vi skulle have en lille salat med figener, spansk skinke, bøffelmozzarella og hasselnødder med lidt god flutes på siden.

Hvad skal du bruge? (2 personer)

  • Salat (babymix
  • 70g seranoskinke
  • 1 klump bøffel mozzarella
  • 2 figner
  • 0,5 rødløg
  • Hasselnødder
  • Basilikum blade
  • Oliven olie
  • Balsamico (jeg brugte min hjemmebryggede brombæreddike)
  • Salt og Peber
Skyld din salat grundigt. Jeg tror ikke der er nogen, som ynder at få jord i munden. Slyng den for at fjerne vandet. Anret den lidt volumiøst.
Fold din skinke, så du slipper for at den tager alt andet på tallerknen med, når den skal spises.
Del din mozzarella med fingrene i mindre stykker, det skal heller ikke være for pænt.
Skær fignen og rødløget i fine skiver. Anret med figner, rødløg, nødder og de fine basilikumblade.
Drys med friskkværnet peber og salt. Giv det en smule olivenolie og balsamico.
Server. Frokost på bare ti minutter.

 

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Anne
    17. september 2012 at 10:09

    Jeg elsker porcelæn, særligt Royal Copenhagen og særligt det musselmalede. Og jeg er trods alt kun 21, men er opdraget med at mad smager pænere på pænt porcelæn, men med overstående ret er det vist ikke et problem – det ser godt nok godt ud! (:

    – Anne

    • Reply
      Thomas
      17. september 2012 at 11:46

      Jeg er ret sikker på at et stel fra Royal Copenhagen indeholder store mængder umami.

      Det ligger ikke rigtigt i min opdragelse, men må være noget som er sneget sig ind efter jeg startede bloggen. Det er som om alt præsenterer sig pænere på en pæn tallerken.

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.