Salat med bagt græskar

I samarbejde med Ingwersen / Getyourgreens.dk

Idag skal I have en salat med bagt græskar. Så nemt er det faktisk, men der er også lidt ekstra gode sager. Jeg er nemlig teamet op med Ingwersen, som er en grønthandler i Taastrup, som normalt kun gør sig i at handle med restauranter og lignende, men de er lukket ned, så nu er der også mulighed for vi dødelige også kan få leveret gode sager derfra. De har på siden getyourgreens.dk lanceret frugt og grøntkasser med årstidens sager. Nogle med det hele og andre hver for sig. Derudover er der også andre specialiteter og rariteter derinde, som man kan få fingrene i. Nu har jeg i trods valgt ikke at skrive at det er en annonce, hvilket det jo i bund og grund er. Men planen var i første omgang egentlig ikke at I skulle have set den her opskrift, da den skulle være gået direkte til dem. Situationen er nemlig den, at jeg besøgte dem i en anden anledning og vi faldt i snak om disse kasser. De forklarede at nogle til tider ikke vidste hvad de skulle bruge nogle af råvarerne til som fx jordskokker eller lignende. Så jeg tilbød at lave nogle opskrifter, som måske kunne hjælpe lidt med det. Så jeg har modtaget en kasse, som også er betalingen for alt det her. Ja, og jeg synes det er det værd. Branchen har det hårdt, så det handler om at hjælpe der hvor man kan. Jeg har jo også lidt tid til over i øjeblikket, da mine kunder også lidt for god tid.

Salat med bagt græskar. Vinaigretten kan serveres på siden.

Men tilbage til kassen. Den var primært fyldt med gode sager, som er i sæson lige nu. Den kan fåes til både 2 og 4 personer, i en konventionel og en økologisk version. Så alt burde være dækket ind her. I den kasse jeg modtog, var det altså nogle produkter, som var lige til at gå til. Der var rodfrugter (rødbede, pastinak, kartoffel, persillerod og jordskokker), Løg (Zittaur, rødløg og hvidløg), Kål (sortkål, spidskål og rødkål). Derudover var der både æbler, bananer, klementiner, græskar, porre, champignon, bøgehatte og ting jeg sikkert har glemt nu. Men i hvert fald en masse gode basisvarer, som kan holde et godt stykke tid. Så du står ikke lige pludseligt med en masse frugt og grønt, som løber fra dig. Du kan læse mere om og købe dem her. GETYOURGREENS.DK

Jeg strøg på sortkålen med det samme, da jeg formoder, at det var det som havde kortest holdbarhed, nu hvor jeg havde pakket det ud. Det kombinerede jeg med et lille hokkaidogræskar, som også var i kassen. Så var hele grundstenen lagt for salaten. Jeg supplerede op med nogle forårsløg, som jeg havde syltet tidligere og så en vinaigrette lavet på sennepskorn og tørrede kantareller. Kantarellerne er også fra Ingwersen. De endte med at give lidt tekstur og chewieness til retten. Det havde jeg faktisk ikke forventet i første omgang, men det var faktisk en ret positiv overraskelse. Og det fede er, at du kan sylte sennepskorn og kantareller i større mængder og så havde det stående på køl, for blot at piske noget olie i det. Et voila, så har du den mest overdådige vinaigrette.

Salat med bagt græskar. Vinaigretten kan serveres på siden.

Der er var et lille hokkaido græskar med, men ellers kan du også bruge de forskellige spisegræskar, som du kan opdrive. Du skal bare være opmærksom på at bagetiden kan variere lidt. Når det er mørt og har taget lidt farve, så er det klar. Det samme med kålen. Skulle du løbe over noget savoykål eller grønkål, vil det også gøre sig glimrende heri. Jeg vender det hurtigt i en kasserolle med lidt syltelage fra sennepskornene, smør og vand, så det lige får lidt varme. Så bliver det lidt nemmere at spise. men det skal blot have et minut eller to, så det stadig er mere råt end tilberedt. Så er du der.

Det her er et godt tilbehør til 3-4 personer. Hvis du smækker et par hundrede gram kogt perlebyg i, så har du en glimrende måltidssalat eller salat til madpakken.

Jeg har lavet den ændring i opskriften, at jeg lavet lidt ekstra syltelage, så du kan sylte løg til at komme ovenpå, hvis du ikke som jeg har syltede perleløg på lager. Her kan du bruge et almindeligt zittaurløg, et rødløg eller to skalotteløg i stedet. Har du perleløg, er det selvfølgelig også fint.

Salat med bagt græskar. Vinaigretten kan serveres på siden.

Salat med bagt græskar

Thomas
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 30 min
Ret Salat, Tilbehør

Ingredienser
  

Græskar

  • 1 stk hokkaido græskar
  • 4 spsk olivenolie
  • salat og peber

Vinaigrette med sennepskorn og kantareller + Syltede løg

  • 75 g sukker
  • 1 dl vand
  • 1 dl eddike
  • 1,5 spsk sennepskorn
  • 10 g tørrede kantareller
  • 2 stk laurbærblade
  • 10 stk perleløg (eller alternativerne nævnt ovenfor)
  • 5-6 spsk olivenolie
  • 1 tsk sød fransk sennep

Herudover

  • 0,5 bundt sortkål
  • 10 g smør
  • 0,5 bakke karse (lille)

Sådan gør du
 

  • Skræl græskaret, halver det og skær i mindre chunks.
  • Læg på en bageplade og vend med olivenolie, salt og peber. Læg lidt timian ved, hvis du har.
  • Bag i 30-35 minutter ved 190 grader varmluft. Eller til det er mørt og har taget farve. Lad det køle let.
  • Kom vand, sukker, eddike, sennepskorn og laurbær i en kasserolle og bring i kog.
  • Tilsæt de tørrede svampe og lad det småsimre i 5-6 minutter.
  • SKræl og halve perleløgene. Sigt halvdelen af lagen over dem. Lad både løg og kantareller trække minimum en halv time.
  • Nip sortkålen af stilkene og de i halvgrove stykker.
  • I en kasserolle kommes 3-4 spsk vand, 2 spsk syltelage fra løg eller svampe og 10g smør. Bring det let i kog og kom sortkålen i. Toss det lidt rundt i et minut eller to.
  • Anbring på et fad. Top med græskar og syltede løg.
  • Sigt lagen fra sennepskorn og kantareller. GEM DEN. I 2 spsk af lagen piskes nu olivenolie og sød sennep. Smag til med salt og peber. Returner sennepskorn og kantareller og fordel over salaten.
  • Klip karsen til allersidst. Klar til at spise.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close