Bagværk/ Dessert/ Kager/ Klassiker/ Selvgjort er velgjort

Rugbrødslagekage / Brødtorte

16. april 2017

Jeg kan faktisk ret godt lide kage. Punktum. Jeg kan også godt lide at bage dem. Men jeg har altid frasagt mig at bage vigtige kager som bryllupskager. Det er simpelthen for stort et ansvar. Indtil jeg faldt i fælden for et halvt års tid siden og sagde ja for første gang. Og i næste weekend skal min røv indkasserede alle de checks, som min mund har udstedt. Eller noget. Jeg har virkeligt kokkereret til mange mennesker før, men jeg tror næsten at det er første gang at jeg er direkte nervøs og har præstationsangst. Det er jo bare kage og frokost til 100 mennesker, lavet i et køkken jeg ikke kender.

50% af brudeparret er sønderjyde. Så i mit udspil til kagen blev der også lige et twist af rugbrødslage (eller brødtorte på synnejysk). Det blev vel modtaget, så nu er det der skal ske. Jeg håber jeg kan dele et enkelt billede af det færdige resultat.

Den her kage var sådan en, som jeg dumpede tilfældigt ind i, da jeg skrev kogebog. Eller det var ikke tilfældigt. For jeg er jo også lykkeligt gift med en sønderjyde og det er faktisk hendes mormors opskrift, som blev brugt. Hvorfor lave om på noget, som virkeligt virker godt.

Den her portion passer til en ret stor springform. Jeg plejer at bage den i en som er enten 26 eller 28cm. I Karens mormors opskrift bliver den bagt i seperate forme. Her deler jeg den bare. Bagetiden varierer jo også lidt af den grund. Men gå efter at den føles fast og du kan stikke noget i den, som returnerer rent. Kagen skal helst lave en eller to dage før den skal indtages. Så er den klart bedst. Og frygt ikke den tørrer ud, for rugbrødet er med til at holde den moist og lækker.

Rugbrødslagekage / Brødtorte

Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Servings: 12 stykker
Author: Thomas

Ingredients

  • 6 æg
  • 250 g sukker
  • 125 g fintrevet rugbrød
  • 1 spsk kartoffelmel
  • 1 spsk kakao
  • 1 tsk bagepulver
  • 5 dl fløde
  • solbærsyltetøj

Instructions

  • Æggeblommer og sukker pisket luftigt. I vendes forsigtigt fintrevet rugbrød, kakao, bagepulver og kartoffelmel. Til slut vendes de stivpiskede æggehvider i.
  • Kom massen i to forede springforme og bag ved 180 grader i ca.15 minutter . Hvis du bager den i en, skal du være opmærksom på at bagetiden forlænges. Du skal kunne stikke i den med en strikkepind eller lignende, hvor den kommer ren op.
  • Når kagen er kølet, deles den hvis den bages i en form. Den nederste bund smøres med solbærsyltetøj. Pisk fløden stiv og vend solbærsyltetøj i halvdelen og kom på. Læg toppen på og top med flødeskum.
Prøvet denne opskrift?Mention @Madetmere eller tag #madetmere!

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.