Hovedret/ Hverdagshelt/ Pasta og Ris/ Selvgjort er velgjort

Rødbede-risotto med salvie.

16. januar 2013

Rødbede-risotto med salvie.

Lørdag havde konen og jeg en hyggelig dag med opdagelse i København. Denne gang stod turen på Østerbro og Nørrebro. Selvom jeg nu har boet i København i mere end et år – allerede. De første måneder godtnok på pendlerbasis, men alligevel tiden flyver godtnok afsted. Efter en lang gåtur og derpå en længere morfar skulle vi også have lidt at spise. Jeg orkede ikke det store, så det var mest et spørgsmål om hvad man hurtigt kunne bikse sammen “af det man nu havde”. Det blev en risotto.

Faktisk kan en risotto varieres ud i det uendelige. Jeg har tidligere forsøgt med en udgave med græskar og en med chorizo og ærter. Nu blev det til den røde. Har du nogle arborio ris på lager, så kan du lave aftensmad på tyve minutters tid.

Hvad skal du bruge?

  • 1 lille rødløg eller skalotteløg
  • 150g risotto ris
  • 150g revet rå rødbede
  • 1,5 dl hvidvin (hvis du har)
  • 4 spiseskefulde eddike (æblecider)
  • 8 dl hønseboullion
  • 10 salvieblade
  • 1 god håndfuld friskrevet parmesan
  • 20g smør

Derudover

  • 8 salveblade til pynt
  • 6 skiver god tørret seranoskinke

Rødbede-risotto med salvie.

I lidt olie steger du dine løg. Når de bliver gennemsigtige tilføjer du risene. Når de bliver hvide får de selskab af rødbederne. Steg et par minutter. Herefter skal vinen i. Kog den ind. Samme procedure med eddiken. Jeg synes nærmest eddike er et krav sammen med rødbeder, da det giver lidt modspil til den lidt jordede smag rødbeder kan have. Tilsæt salviebladene og lidt boullion. Tilsæt den løbende når det er kogt ind.

Når dine ris er 97 procent klar og risottoen har en jævn konsistens tilføjer du parmesanen og til sidst smørret. Det er med at finde den rette balance for en risotto. Den må ikke være for våd men heller ikke for tør. Den skal bølge sig på tallerknen. Det tager 18-20 minutter alt efter risene.

Ved siden af havde jeg på en meget varm pande hurtigt vendt skinken. Til sidst havde jeg vendt salvie bladene.

Top gerne risottoen af med nogle dråber god olivenolie på tallerknen.

Rødbede-risotto med salvie.

Rødbede-risotto med salvie.

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.