Hovedret/ Klassiker/ Ko/ Selvgjort er velgjort/ Teknik/ Weekendmad

Roastbeef – Sådan steger du den.

17. marts 2013

Roastbeef - Sådan steger du den.

 

Jeg må indrømme, denne uge har været en meget lidt kedelig uge hvad angår bespisningen. Jeg har arbejdet alt for meget til at kunne tænke mad ind i regnskabet. Endeligt weekend nu, så nu kunne jeg tage revanche.

Vi løber snart ind i en “koldt bords” højtid, nemlig påsken. Så jeg tænkte at jeg ville dele et par tips til at stege en roastbeef, som er blandt en af mine helt klare favoritter på det kolde bord. I Irma var der tilbud på roastbeef, så vi købte en rigeligt stor en af slagsen, så den både kunne udgøre aftensmaden og kunne gøre sig på lidt smørrebrød.

Sidste søndag var jeg på Aamanns og spise frokost. Desværre var jeg ikke helt heldig med kameraet, så billederne yder desværre ikke rigtigt maden den respekt, som den burde have. Så jeg føler mig næsten nødsaget til at tage derop og spise frokost igen. Øv hva?

Det er faktisk utroligt nemt at stege sådan en roastbeef. Hvis du har et stegetermometer, kan du næsten ikke gå galt i byen. Jeg har i mine unge dage arbejdet ved slagter, hvor vi også lavede meget smørrebrød.  Her kogte vi vores roastbeef og bagefter stegte den på panden, for at give lidt stegeskorpe. Har du lyst til at koge smagen ud af kødet, så er det vejen frem. Har du godt kød, så synes jeg du bør bruge ovnen, for at yde kødet retfærdighed.

Sådan gør du.

Start med at tage kødet ud en times tid før du går i gang. Generelt når du skal lave rødt kød, så bør du tage kødet ud før du skal bruge det. Grunden til dette er at du gerne vil have kødets kernetemperatur op på stuetemperatur. Så skal du nemlig varme kødet mindre for at få den op på den ønskede kernetemperatur. Når oksekød bliver over 62 grader begynder det at blive gråt.

Giv kødet rigeligt salt og friskkværnet peber.

Roastbeef - Sådan steger du den.

 

På en varm pande med en smule olie bruner du roastbeef godt af – På alle sider.

Hvis du har lidt krydderurter kan du fint lægge dem sammen med kødet i en bradepande. Kom kødet i en 200 grader varm ovn – Gerne med et stegetermometer i.

Roastbeef - Sådan steger du den.

 

Jeg har ikke noget stegetermometer, så jeg satsede på mit held. Jeg gav det 35 minutter og det passede perfekt. Hvis du bruger stegetermometer, så skal kernetemperaturen være 55 grader, når den skal ud.

Herefter skal den hvile 20-25 minutters tid under et klæde. Og så er du ellers klar. Skær kødet i skiver af en halv til en hel centimeters tykkelse. Ikke tykkere. Så har du kød, så fuglene synger.

Roastbeef - Sådan steger du den.

Roastbeef - Sådan steger du den.

 

Jeg serverede med hjemmefritere pommes frites, en salat og en mayonaise med estragon og grov sennep. Ja, det skulle egentligt have været en bearnaise, men jeg valgte at lave den direkte på blusset, som jeg normalt gør. Men samtidigt også lave mange andre ting og sager samtidigt, så skidtet skilte. Og bare lige til en forandring, så havde jeg ikke reserve-smør i køleskabet. Det blev en mayo, for det kan man jo altid.

Salaten var ganske enkel. En fennikel, et halvt rødløg, skallen af en citron, citronsaft, olivenolie, mynteblade, salt og peber.

Husk at stege dine pommes frites af to omgange, så bliver de så dejligt sprøde.

 

Roastbeef - Sådan steger du den.

Roastbeef - Sådan steger du den.

Roastbeef - Sådan steger du den.

 

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Bitten Rosek. amp-Sejersen
  26. november 2015 at 17:57

  Jeg faldt lige over din blog, da jeg søgte stegetid for roastbeef i ovn. Jeg vil prøve dit tilbehør en anden gang, for det ser lækkert ud, men i dag er jeg blevet overtalt til at lave bagekartofler med creme fraichedressing og hvidløgssmør samt grillede halve tomater med balsamico, basilikum, hvidløgssalt, peber og basilikumolivenolie på 😀

  • Reply
   Thomas
   26. november 2015 at 18:33

   Det lyder nu også utroligt lækkert, det som du har i gryderne.
   Meget lækkert faktisk.

   THomas

 • Reply
  Christine
  27. februar 2016 at 18:25

  Det ser lækkert ud!! Hvor stor var din roastbeef? Jeg har to små på ca. 400 g. stykket og intet stegetermometer. Jeg tænker at brune dem og så omkring 25 min. i ovnen. Er det for meget, hvis de skal være rosa?
  Mange hilsner Christine

  • Reply
   Thomas
   8. marts 2016 at 16:30

   Hej Christine.
   Et sted mellem 20 og 25 minutter passer nok meget godt. Det afhænger jo også lidt af om de er længere end de er brede. Når du trykker på dem med hånden, skal de give lidt efter.

   Thomas

 • Reply
  Jørgen Kristensen
  6. april 2016 at 13:25

  Har du ikke overvejet at prøve Sous Vide? Tror det ville egne sig fremragende til denne ret?

  • Reply
   Thomas
   9. april 2016 at 14:14

   Hej Jørgen,

   Nu skal jeg jo helst ikke lyde for gammeldags, men jeg kan bedre lide at stege den i ovnen, da det giver lidt mere smag.
   Selvfølgelig kan du lave den perfekt med sousvide, men synes det andet har mere charme 🙂

   Thomas

 • Reply
  Hans-Jørgen
  8. maj 2016 at 22:01

  Jeg kan ikke få den til at blive rigtigt rosa. Jeg erkender at jeg pakker den ind i staniol, og et klæde over. Er det grunden til den bliver lidt gemmenstegt?

  • Reply
   Thomas
   10. maj 2016 at 22:30

   Jeg tror sagtens at det kan være grunden. Når den hygger sig under staniol og et klæde fortsætter den jo med at tilberede. Det gør den faktisk allerede uden. Så det bliver bare rigtigt meget der.

   Thomas

   • Reply
    Sanne Mortensen
    6. oktober 2016 at 20:25

    Hej 🙂
    Hvis den bare hviler under et klæde, bliver den så ikke kold??

    • Reply
     Thomas
     8. oktober 2016 at 21:50

     Slet ikke. Du skal tænke på, at der er masser af varme tilbage i den. I løbet af 10 minutter vil den stige måske 8 grader i kernetemperatur.

 • Reply
  Ivan Nielsen
  8. oktober 2017 at 13:37

  Dette er min fortrukne opskrift på roastbeef som plejer at give en god og rød roastbeef.

 • Reply
  Anne
  26. april 2018 at 16:04

  Hej!
  Hvis jeg samtidig skal have kartofler i ovnen, og derfor bruger varmluft – hvor mange grader og ca. tid vil du tro at jeg skal bruge? (stegen er ca. et kg)

  Håber at du kan hjælpe!
  Hilsen Anne

  • Reply
   Thomas
   27. april 2018 at 15:08

   Hej Anne,
   Umiddelbart vil jeg bruge 200 grader varm luft også. Og tiden er cirka den samme.
   Sæt kartofler og steg ind samtidigt. Så passer det med at de er færdige cirka når stegen er klar.

   Thomas

 • Reply
  Kim Kæraa
  13. marts 2019 at 13:40

  Kære læser
  Et godt gammelt husråd fra min svigermor er, at koge roastbeefen 5 til 7 min. først og derefter stege den enten i ovn eller på pande. På panden skal den vendes ofte. Kogningen gør at saften bliver i kødet, kan ikke komme ud, da kødfibrene på overfladen trække sig sammen, og kødet bliver dejligt saftig og rødt. Forhindrer også, at stegningen får overhånd og roasten ikke forsvinder.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.