Gris/ Hovedret/ Restemad / stop spild af mad/ Selvgjort er velgjort

Restetrylleri: Svinekæber med chipotle og ananassalsa.

23. november 2016

Ser du, nu har jeg den perfekte ret, hvis du tilfældigvis har nogle fladbrød og så svinekæber, ananas, avocado og passionsfrugter i overskud. Men jeg tvivler nok på at du ender lige præcist i den situation ved et uheld. Det tror jeg de færreste gør. Men det kunne være en inspiration til næste gange du braiserer noget kød, så du kan lave noget ekstra. Men lige så meget er det vel en opfordring til, at man en gang eller mellem skal lege lidt med maden og prøve sig frem. Bare gør det. For det kan jo næsten kun blive godt. I hvert fald synes jeg det her var helt vildt godt. Sådan i alt beskedenhed. Ja, jeg er jo den ydmyge type.

Men som sagt, udgangspunktet var de her braiserede svinekæber. Men jeg tror sådan set at retten ville være lige så god med fx pulled pork, ko, kylling eller noget mørt svinebryst. Egentlig var det jo ikke særligt mexi agtigt fra starten, men jeg vil sige at både en god gang chipotle og en frisk, eksotisk salsa altså hjælper på det. Chipotlen kom ind i billedet, da jeg skulle bruge noget til at varme de kolde kæber op med. Jeg synes lidt det ville være lidt kedeligt, hvis man bare brugte vand. Så for at give lidt ekstra spice fik de en gang chipotle hotsauce og så noget af min hemmelige chipotle ketchup. Det var ikke dødeligt stærkt, men kradsede fint nok. Du ved, som vi godt kan lide det.

Jeg brugte sådan nogle pizzabunde (som jeg nu synes minder meget mere om fladbrød, for sådan skal pizza altså ikke se ud) fra Pågen. Jeg havde dem i overskud fra et fotosession med en af de faste kunder, som havde ændret lidt koncept. Men har du gode pitabrød, tortillas eller lignende. Lur mig om det ikke virker.

Som sagt, brug lidt af inspirationen. Leg lidt med det. Det er jo nok det vigtigste, når de kommer til stykket i forhold til restemad. Prøv at gøre det lidt mindre kedeligt. Prøv at undgå at folk som det første tænker “Det er da bare rester”. Svinekaebe restemadSvinekaebe restemad 2Svinekaebe restemad 5

Restetrylleri: Svinekæber med chipotle og ananassalsa.

Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Author: Thomas Alcayaga

Ingredients

  • 4 store braiserede svinekæber
  • 1 spsk chipotle hotsauce
  • 3 spsk chipotle ketchup erstat eventuelt med almindelig ketchup.
  • 0,5 dl vand
  • 2 avocadoer
  • Fladbrød

Salsa

  • 0,5 moden mango
  • 2 passionsfrugter
  • 3 forårsløg
  • 0,5 rød chili du bestemmer selv hvormeget du vil straffes
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 spsk finthakket koriander
  • Lidt blandede urter til toppen.

Instructions

  • Steg kæberne 2 minutter på hver side før chipotle hotsauce og ketchup tilsættes sammen med vandet. Det skal lige boble op og coate kæberne. Lad dem stå og simre et par minutter.
  • I mellemtiden ristes brødet og ingredienserne til salsaen hakket fint, røres sammen og smages til.
  • Skær avokadoen i tynde strimler og fordel på brødet. Herpå kæberne, som lige får et tryk, så de falder fra hinanden. Giv også gerne snasket fra panden på.
  • Top med salsa og urter.
Prøvet denne opskrift?Mention @Madetmere eller tag #madetmere!

Svinekaebe restemad 4

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.