Gourmet

Restaurant Radio – En virkeligt god frokost.

22. november 2013

Vi er et par gutter, som har kendt hinanden vældigt længe. Vi lærte hinanden at kende igennem arbejdet – Så flyttede vi for arbejdet også til København for at arbejde sammen. Nu er vi blevet spredt rundt omkring i København ved forskellige projekter, men for at vi ikke skal miste følingen helt, er vi blevet enige om at mødes fra tid til anden for at få noget god mad. Ja, det er noget vi alle kan lide. Min rolle i dette er at jeg skal finde stedet hvor vi skal spise. Sidst var det på Restaurant Kronborg til klassisk dansk smørrebrød. Denne gang skulle vi prøve noget nyt, noget lidt mere “moderne” og “nordisk”. Så valget faldt på Radio, som ligger på Frederiksberg. Vi blev enige om at det var med lommeklud og blazer!

Radio åbnede i 2011 og er en del af Hr. Meyers imperie. Det er beskrevet flere steder som et spisehus, hvilket jeg mener passer ganske glimrende. De er stolte af deres leverandører og sørger for at serveringerne bliver holdt i årstidens sæsonvarer. Så denne lørdag blev vi budt på et en rigtig lækker efterårs banquette. Vi valgte at nuppe 5 retter mad med deltilhørende vinmenu, champagne og espresso til at slutte af med. En lidt relativ dyr frokost, men herregud, du betaler altså for kvalitet.

Jeg kan godt lide at få serveret vinmenu, når jeg er ude at spise. Eller i hvert fald blive guide godt igennem vinen. Jeg synes ikke helt, at jeg er god nok til at kunne pege på en vin, som jeg ikke kender til en ret. Jeg kender efterhånden noget om de forskellige druers karakterer. Men så er der også området at tage højde for, som også har stor betydning. Og når man så heller ikke rigtigt kender retterne, så er det rart bare at blive guidet. Jeg kan love jer for at I er i trykke hænder her på Radio. Så jeg skal ikke begynde at kloge mig for meget på vinen her. Jeg vil blot sige at de var rigtigt godt afstemt i forhold til maden. Det var en fornøjelse.
Restaurant Radio - En virkeligt god frokost.

Restaurant Radio - En virkeligt god frokost.

Vi startede ud med et glas champagne, som en hver god middag starter med. Champagnen blev akkompagneret af en lille snack bestående af små pakker græskar med nøddecreme i. Og nej, her taler vi ikke nutella.

Restaurant Radio - En virkeligt god frokost.

Restaurant Radio - En virkeligt god frokost.

Hvis man skulle sætte en finger på en enkelt lille ting var det, at den første ret kom meget hurtigt efter at vi havde fået champagnen . På den anden side, så havde man nippe til et glas champagne mellem retterne. Og det er jo aldrig dårligt. Tempoet for de efterfølgende retter var ganske fint. Der blev selvfølgeligt serveret lækkert surdejsbrød med en ualmindelig lækker krumme og hjemmekærnet – vil jeg gætte på – smør.

Restaurant Radio - En virkeligt god frokost.

Restaurant Radio - En virkeligt god frokost.

Jeg ved ikke om det er pinligt at sige, men jeg skulle for første gang have blæksprutte – Altså i hvert fald som ikke var pakket ind i dej og stegt til døde. Overraskende godt. Det må jeg prøve igennem.

Sammen med blæksprutten kom “selleri i teksturer”. Både en fløjlsblød puré og nogle små tynde strimler med lidt bid i. På toppen en skum på valle. Ganske glimrende ret. En smule anonym, men slet ikke dumt.Restaurant Radio - En virkeligt god frokost.

Næste ret var en letstegt laks med rødbeder, aroniabær og en syrnet fløde med sennep. Jeg synes rettet smagte ganske glimrende. Anretningen var også lige i øjet. Enkel, men med alligevel også en smule overraskelse, når man skubbede rødbederne til siden. Laksen var lige efter mit hoved. Jeg kan godt lide at fisken er næsten rå og den var stegt helt perfekt. Fløden som havde lidt bid fra senneppen passede godt som modspil til den lidt jordede smag fra rødbederne.

Restaurant Radio - En virkeligt god frokost.

Restaurant Radio - En virkeligt god frokost.

En af højdepunkterne denne eftermiddag var hovedretten med gris. Og jeg tror der var enighed om dette hele vejen rundt om bordet. Langtidsstegt frilandsgris i et lækkert akkompagnement med jordskokker og løg. Jordskokkerne kom i to variationer. Den ene var stegt til chips og den anden var dehydreret. Løgene var stegt hårdt, hvor det brændte gav en rigtig god kant til retten. Der var en reduceret fond i bunden.

Restaurant Radio - En virkeligt god frokost.

Restaurant Radio - En virkeligt god frokost.

Ja, nu kom der jo faktisk også en lille osteservering, som jeg så uprofessionel som jeg nu må være, glemte at tage billede af. Osten var en ret lækker sag fra Sverige. Det er fra en herregård som havde specialiseret sig i ost – SÅDAN VIL JEG OGSÅ HAVE EN DAG. Den kom med en kompot.

Nå, videre til det jeg kan huske. Eller nærmere sent vil glemme. Denne sidste ret havde noget lidt specielt. Noget jeg normalt ville tænke var en fejl, men her ganske ualmindeligt lækkert. En sorbet med gæret æblesaft, en creme med hvid chokolade, lidt lakrids kage og æblestykker. Ret gode smage sammen. Ok, det er nok ikke nogen overraskelse at lakrids og hvid chokolade går godt sammen, og gerne garneret med en syre af en art. Citron havde været det helt klassiske valg. Men hey gæret æblesaft, den var ny men også vild god.

Restaurant Radio - En virkeligt god frokost.

Restaurant Radio - En virkeligt god frokost.

Restaurant Radio - En virkeligt god frokost.

Vi sluttede af med en lille espresso for lige at blive strammet op. Disse kom med små maltkarameller – et kort øjeblik blev jeg i tvivl om vi var startet helt forfra – Ikke jeg havde plads.

Hermed en stor anbefaling til Radio fra min side. Du får god mad for pengene. Skulle du ikke have lyst til at vin, så er der også en alkoholfri juice menu til retterne – Denne også til en rigtig fornuftig pris. Dette prøvede vi dog ikke.

Til frokost er prisen 100 kroner for en ret eller alle 5 for 400. Om aftenen kan man vælge om man vil have enten tre eller fem retter til næsten samme pris (hhv 300 og 400).

Velbekomme – For mere information:

Restaurant Radio

Julius Thomsensgade 12
1632 København V
(+45) 2510 2733

 

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.