Fisk og skaldyr/ Salat/ Selvgjort er velgjort

Rejecoctails wedge salad.

9. august 2020

Hvis der er noget, som jeg ikke rigtigt gør mig i, så er det iceberg. Jeg tror jeg har sagt det før og kommer nok til at sige det igen. Det er altså i bunden af fødekæden når det kommer til salater. For mig har det næsten kun berettigelse når jeg har tømmermænd. Så skal det gerne kombineres med pommes frites af en art og så kebab. Eller på en pizza. Det er faktik min eneste craving med tømmermænd efterhånden. Men så igen, så har jeg faktisk aldrig tømmermænd, da det helst undgåes med små knægte i huset, som ikke har det.

Men så er der også sådan en klassisk sag som en wedge salad. Det er sådan en retro ting, hvor du skærer et iceberg i wedges og så kommer dressing over (så vidt jeg kunne læse mig til en blåskimmeldressing) og kombinerer med bacon og andre sager. Det gør virkeligt godt. Jeg valgte at lave en fusionsting med sådan en anden retro sag, nemlig rejecocktailen. Den havde det klassiske udtryk med en midtstopper af en rød dressing. Om du kalder den cocktaildressing eller fars nylon er helt op til dig. Det er den der klassisker som alle kan lide. Udover min ældste som lige præcist ikke kunne tåle den idag. Hvor uheldig kan man være.

Sådan noget iceberg er perfekt, når nu man går og kæmper lidt med maden i varmen. Man orker jo næsten ikke at spise varmt mad i heden. Så denne kolde anretning gjorde virkeligt underværker. Gad vide hvad dælen jeg kan lave i morgen af nemme sager, som glider let ned.

Wedge salad rejecocktail

Thomas
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 8 min
Antal 4 portioner

Ingredienser
  

  • 4 stk æg
  • 1 stk iceberg salat (ikke det allerstørste du kan finde)
  • 100 g ærter
  • 100 g cherrytomater
  • 1-1,5 stk avocado
  • 300 g rejer
  • 1 bakke karse

Dressing

  • 2 spsk creme fraiche
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1,5 spsk ketchup
  • 1 tsk sød sennep
  • 1 spsk revet løg
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk karry
  • 1 spsk finthakket drueagurk
  • 1 spsk citronsaft
  • 4 dash tabasco

Sådan gør du
 

  • Kog æggene 8 minutter. Læg dem i isvand og pil dem. Hak dem groft.
  • Del icebergsalaten i 4 og skær stokken af. Læg på tallerkner.
  • Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber.
  • Fordel dressingen over salaten.
  • Kom nu hakkede æg, tomater, ærter og avocado i tern over. Slut med rejerne.
  • Top med karse og eventuelt andre urter som dild eller fennikel.

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.