Drikkevarer/ Drikkevarer - cocktails/ Flydende/ Selvgjort er velgjort

Rabarberlemonade

28. maj 2015

Det er LIGE nu at du skal spise asparges og rabarber. Du skal nyde det mens de er i sæson. Du skal nyde dem mens de er allerbedst.

Jeg fandt nogle gamle billeder af en rabarberlemonade, som jeg vist aldrig havde fået delt. Så tænkte, at nu skulle det være. Lav rigeligt rabarbersaft, mens du er i gang og nyd den så lige når du har lyst. Du kan også bare droppe citron og danskvandet og bare kalde det rabarber saft. Det er der nok ikke nogen som skyder dig i foden for. Og hvorfor skulle de egentlig også det? Det ville da være tosset at rende og skyde folk i skoene.

Rygtet siger at den også er god med alkohol, men sådan noget ved jeg jo ikke noget om.

RabarberlemonadeRabarberlemonadeRabarberlemonade

Rabarberlemonade
 
Forfatter:
Ingredienser
  • 1 kg rabarber
  • 6-7 dl vand
  • 400 g sukker
  • 2 dl citronsaft (og skallen fra citronerne)
  • 5 dl dansk vand
  • 5 myntekviste
Sådan gør du
  1. Rens rabarberne og skær dem i mindre stykker. I en gryde kommes rabarber, vand, sukker, citronskal og myntekviste. Bring den i kog og kog til rabarberne er kogt ud. Lad blandingen stå og trække i en times tid, hvorefter pulpen sigtes fra.
  2. Lige før servering blandes rabarbersaften med citronsaft og der toppes op med dansk vand. Kom eventuelt et par skiver citron, lime og mynteblade ved. Sørg for at servere den med godt med isterninger.
 

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    La Cucina Nada
    29. maj 2015 at 13:06

    Nej den slags ved du jo ikke spor om … heller ikke jeg, der lige nu er i gang med at udvikle en drink med netop rabarbersodavand 😉

    Skønne billeder, Thomas, tænker straks på ferie i det danske sommerland!

  • Reply
    Helene
    29. september 2015 at 21:55

    Ih den ser lækker og frisk ud…
    Hvor meget bliver der af denne opskrift?? Og hva hvilke type alkohol kunne den bruges til??

    • Reply
      Thomas
      4. oktober 2015 at 9:08

      Hej Helene,

      Der bliver en ret stor kande 🙂 Du kan jo selv vælge hvor stærk den skal være.

      Jeg tror umiddelbart at jeg ville bruge enten Gin eller rom. Måske vodka.

      Thomas

  • Reply
    Louise Christensen
    25. april 2016 at 20:39

    Hej Thomas, jeg synes ikke min lemonade får den flotte farve lige som din – tror du det skyldes at rabarberne ikke er røde nok eller kan jeg have gjort noget forkert?

    Mvh Louise

    • Reply
      Thomas
      26. april 2016 at 21:48

      Hej,
      Det er helt sikkert på grund af at vi er så tidligt på sæsonen. Der kommer mere krudt i dem senere.

      THomas

  • Reply
    Anja
    14. juni 2016 at 20:14

    der er også stor forskel på rabarbersorterne mht. farve. Jeg har nogle rigtig gamle planter, som bliver enorme og ikke særligt røde – de er faktisk mest røde i starten af sæsonen.

    vinrabarber og jordbærrabarber er mere røde og giver en flottere saft 🙂

  • Leave a Reply

    Bedøm denne opskrift:  

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.