Gris/ Hovedret/ Selvgjort er velgjort/ Slowfood/ Weekendmad

Porchetta – Indianer style

29. juni 2012
Porchetta - Indianer style

Denne lille gris undslap vores klør – men det var vist for sent for den.

Vi skulle for et par dage siden grille. Den oprindelige plan var at vi skulle grille en pattegris. Desværre var der kun en enkelt tilbage i køledisken og den så sgu lidt fesen ud, så vi måtte finde på noget andet. Pattegrise er i Spanien noget man spiser til jul, så man kan også sige at vi var godt og grund afmarcherede her.

Der lå nogle dejlige svineslag i køleren, så var det egentligt afgjort.

Da den lå på bordet herhjemme fjernede jeg først nogle af de hinder som var på slaget. Dette er sikkert ikke nødvendigt. Denne lille Porchetta - Indianer stylegrissebasse havde haft et godt liv, så den havde også lige rigeligt til sidebenene, så jeg fjernede noget af fedtet – Og selvom det skal tilberedes i lang tid og meget af dette fedt ville forsvinde helt, så var der lige i overkanten. Vi gav 8 euro for hele slaget –  Åh jeg elsker Spanien.  Jeg ridsede slaget før jeg begyndte at fylde på og snørre.

Indeni kom jeg følgende godter (alt fint hakket):

  • 1 stort løg
  • 10 fed hvidløg
  • en håndfuld timian
  • En håndfuld persille.
  • Skallen af en økologisk citron (Brug to, denne var VIRKELIGT stor)
  • 3 spiseskefulde Harissa (chili pasta)
  • Rigeligt med Salt og frisk kværnet sort peber

Jeg rullede den stramt og snørrede til.

Porchetta - Indianer style

Og der hygges igennem i ovnen.

Jeg ved at der er mange grill entusiaster som laver disse i deres kuglegrill. Sådan en havde vi ikke til rådighed, så jeg valgte i stedet for at starte den ud med 3,5 time i ovnen på rotisserie funktionen ved 140 grader.  Det her er også meget nemmere.

Jeg kom hvidvin i bunden af ovnen, så den kunne dampe lidt af i dette. Det var faktisk planen at tage den ud tidligere, men dette gik meget godt, så vi endte med at blot give den det sidste på grillen. Vi ville jo også gerne have sprød svær.

Porchetta - Indianer style

Netop ankommet til grillen.

Tilbehøret var meget normalt ”grill-agtigt”  – salat og mere kød. Jeg havde også hurtigt lavet disse tomater var ganske enkle at lave.

  1. skær en tomat over.
  2. Drys med frisk timian, revet hvidløg, salt, peber.
  3. Dryp lidt god balsamico og olivenolie.
  4. Riv noget parmesan over.
  5. Grill til de er færdige. (10 minutter’ish)
Porchetta - Indianer style
Porchetta - Indianer style

Forsøg på sundhed.

Porchetta - Indianer style

Det færdige resultat.

Velbekomme

Thomas

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.