Grease/ Grej/ Grill/ Grill/ Hovedret/ Ko/ Maskinparken/ Selvgjort er velgjort

Philly cheese steak inspireret burger

26. maj 2019

Som de fleste nok bemærkede sidste år, havde jeg et ret stort samarbejde med Char-broil hvor vi lavede alt muligt fra opskrifter til grill skoler. Og jeg har været så heldig, at de faktisk har valgt at arbejde sammen med mig igen i år. Vi har en masse ting i støbeskeen for at sprede grillglæde derude.

Det første jeg lige vil berette om er en lille ny i (grill)familien. I år skal vi blandt andet lege med denne sag, Char-broil All-Star, som faktisk lever op til sit navn, all star. Denne grill kommer faktisk i to versioner, både til gas som her, men også el. El har jo den fordel, at du jo så slipper for at transportere en gasflaske med eller ikke skal opbevare den på altanen, hvis du har meget begrænset plads. Og når det kommer til pladsen, har den endnu en fordel, for den er faktisk transportabel. Måske ikke sådan bag-på-cyklen-og-med-i-parken transportabel, men du kan tage understellet af den ret nemt. Det “klipses” blot af og så er du kørende. Der er lidt ben på og de går derned til, hvor sidebordene går til, når de er slået ned. Så den er til at tage med på camping eller lignende, hvor du faktisk gerne vil have en ordentlig grill med.

Og jeg synes ofte at størrelse også er noget med kompromis. For jeg har jo også en professionel grill fra Char-broil med tre brændere i, så jeg havde meget svært ved at forstå at den her grill overhovedet giver mening. Men så fik jeg den hjem og så gav det faktisk mening. Vi er jo bare en familie på bare 2,5 madspisende, så det er jo faktisk også begrænset hvad vi til hverdag har grillen mængdemæssigt. Og så er det jo faktisk en fordel at den ikke er større. Den varmer ekstremt hurtigt op. Og så er det bare derud af. Denne grill har også som alle andre charbroil gasgrills Tru-infrared. Det er faktisk over pladen, som ligger under selve grillristen i støbejern. Denne er der lavet en masse små huller i. Disse gør at varmen bliver skudt op på risten. Det har flere positive effekter. For det første bliver din grill hurtigere varm og bruger mindre gas, da der ikke er så meget af varmen som forsvinder væk. Dette betyder at du heller ikke er så afhængig af låget som ved andre mærker, da den er allervarmest omkring risten. Så du kan sagtens grille dine koteletter med åbent låg, hvilket jo kan være no go andre steder. Hvis man måler varmen, så vil den jo selvfølgeligt forsvinde hurtigt i selve “grillrummet”, når låget åbnes, men den holder på varmen ved grillristen. Tru-infrared gør faktisk også at varmefordelingen er bedre på hele grillfladen. Varme arbejder sig op af. Hvis den ikke kan komme op igennem hullerne, fordi der er formeget “tryk på” lige over brænderne, så vil den arbejde sig ud i siderne. Hvis man ikke har tru infrared pladen på, er der jo ikke noget som holder varmen tilbage og den fiser lige op. Så der vil den være meget meget varmere over brænderne og ikke så godt fordelt derudover. Den bedste måde at teste varmefordelingen på er faktisk at varme grillen op og lægge toastbrød på hele grillristen. Så kan du se hvad der bliver hurtigst sort og hvad der skal bruge længere tid på at varme op.

Du kan læse meget mere om grillen her.

Og så nu til maden. Der skulle jo selvfølgeligt noget amerikansk inspireret til at følge denne grill på vej. Og hvad er bedre end en burger. Jeg synes efterhånden at jeg har lavet en del forskellige burgers her. Så jeg besluttede mig for at lave noget ret beskidt – ergo lækkert. Jeg havde tænkt meget over at lave sådan en burger med ostesauce til og hvad var mere oplagt end et spinoff på sådan en cheesesteak sandwich. Altså jeg ved godt, at hvis man er meget fra Philadelphia, vil man sikkert se denne som den værste helligbrøde, men hvis man tænker på hvad de normalt sætter tænderne i, så går det vist an. Der er jo nogen som godt kan lide at få den med Cheese Whiz, og så må den her i hvert fald siges at være meget bedre.

Originalt skal du vist glemme peberfrugten, barbecuesauce, salat, osv osv. Faktisk alt andet end blødt brød, kød, løg og ost. Og må vi så ikke kaldet det en Philly cheese steak burger? Det ved jeg virkeligt ikke. Så finder vi bare noget andet at kalde den. I hvert fald smager den ualmindeligt godt.

Ostesaucen er sådan lidt en stor portion, så det er også tiltænkt at du kan bruge den til din side. Vi fik nogle stegte kartofler til, men den går lige så godt til pommes frites og nachos. Du vælger selv våbnet, det her er ammunitionen til det meste.

Det kan virke som en lidt uoverskuelig opgave med den her burger, for der lidt blandede elementer i. Men det du bare gør er. Først mariner kødet. Lav en stegepande (som kan klare grillen), hvor du kommer løg, peberfrugt, krydderier og smør i. På grillen med den mens du så varmer grillen op og laver ostesaucen. Lad ostesaucen stå og holde sig lun på enten et sideblus (til en anden grill) eller på komfuret. Så når du er færdig med saucen og den passer sig selv, så er grillen varm og du kan grille kødet og varme bollerne. Smør og gør klar mens du lige venter et par minutter på kødet sætter sig. Skær ud og saml sandwich. Gå til den uden dårlig samvittighed.

Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Ret: Grease
Køkken: Amerikansk
Keyword: burger, grease, HFHC, ost
Antal: 8 Burgers
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Kød

  • 800 g oksekød Her Bavette, men filet er fint
  • 1 dl barbecuesauce

Løg og peberdel

  • 3 stk peberfrugt rød, gul og grøn
  • 3 stk løg mellemstore
  • 35 g smør
  • 2 tsk finthakket timian
  • Chipotle tabasco – Efter behov

Ostesauce

  • 25 g Smør
  • 1,5 spsk hvedemel
  • 4 dl sødmælk
  • 200 g revet ost Her den guleste cheddar jeg kunne finde
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 spsk æbleeddike

Herudover

  • 8 stk briocheboller
  • 1 dl mayonnaise (jeg brugte en trøffelversion)
  • 0,5 dl French sennep
  • 1 stk hjertesalat

Sådan gør du

  • Jeg delte bavetten i tre lige store dele, da den er meget lang og det så er nemmere at skære den. Det er ikke nødvendigt, hvis du bare bruger en bøf. Smør den godt ind i barbecuesauce, salt og peber. Lad den stå og trække på køkkenbordet, mens du gør de andre ting klar.
  • Skær peberfrugt og løg i strimler. Kom timian, tabasco, smør, salt og peber i en pande sammen med grøntsagerne.
  • Sæt på grillen og start den op på fuld smadder. Rør en gang imellem i sagerne, så de ikke brænder fast. Det skal have cirka 20-25 minutter fra du starter grillen op. De skal være sauterede og bløde.
  • Ostesaucen: Smelt smør i en kasserolle. Kom melet ved og bag af et minuts penge.
  • Tilsæt nu mælken af to omgange og pisk den godt igennem. Kog 2-3 minutter. Herefter tilsættes osten og der skrues helt ned for varmen. Smelt osten og smag saucen til. Lad den gerne stå og trække på komfuret, mens du laver de sidste ting i opskriften.
  • Grill kødet cirka 4-5 minutter på hver side. De må ikke få for meget. Er du i tvivl, bør du tage det af i god tid. Lad kødet trække 5 minutter før det skæres i helt tynde skiver.
  • Varm bollerne.
    Smør underbollen med mayo. Kom lidt sennep på, et par salatblade, tyndtskåret kød og peberblandingen. Top med en god portion ostesauce før der lukkes til. Og ja, så er det ikke nødvendigt at smøre overbollen. Men du kan godt.
  • Server med det samme.
Prøvet denne opskrift?Mention @Madetmere eller tag #madetmere!

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Piskeriset
    26. maj 2019 at 18:48

    Damn, hvor ser de lækre ud! 🙂

    • Reply
      Thomas
      27. maj 2019 at 0:21

      Tak.
      Længe siden. Håber alt er vel.
      Thomas

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.