Brød/ Grease/ Gris/ Hovedret/ Selvgjort er velgjort/ Sundt

Perfekte bløde majs tacos med braisseret gris.

7. december 2017

Det er noget med at hovmod står for fald. Og jeg skal virkeligt til at passe på nu, for jeg er noget så stolt over egne bedrifter i køkkenet her. Jeg vil sige at jeg måske ikke har fået bedre hjemmelavede tortillas. Punktum.

Jeg er en hund efter tacos. Herhjemme behøver vi ikke begrænse os til en ugentlig taco-dag. For min skyld kunne de fleste dage blive mexidage. Og jeg vil sige at jeg foretrækker hjemmelavet. Sådan er det med det meste. Men jeg har haft en udfordring med majstortillas, som man laver selv. Når man laver dem hjemme, er det normalt frembragt af en kombination af vand og masa harina. Masa Harina er specielt majsmel lavet af majs, som er forarbejdet med læsket kalk. Det er noget man kan lave selv, men det er en smule omstændigt. Min udfordring med disse hjemmelavede tacos er så, at de ofte bliver en smule tørre og lidt for sprøde på den ikke tilsigtede måde. Men de smager godt. Og hvis man sammenligner de forskellige købte alternativer, så er de bare lidt mere tiltrækkende. Jeg køber dem ofte hos Hija de Sanchez, men så skal de købes inde i byen og holder sig ikke så længe. Det er klart klart klart de bedste. De er også lavet fra bunden med importeret mexikansk majs. Som det andet alternativt kan man købe gode mexikanske tortillas i inco, ikke sådan en santa maria model, men rigtige dejlige tortillas.  Men de skal jo også købes og det begrænser det også for mange, da ikke alle har adgang til Inco. Og her kommer alternativet så! For de er både bløde og smager af majs. Nemesis siger hybris skal passe på, men nej, det er det allermest perfekte, som jeg tror man kan frembringe selv.

Grunden til at jeg skulle ende op i det her hovmod, var at jeg ville lege lidt med ideen om tortillas. Jeg havde en idé om at jeg ville prøve at lægge et lag koriander ind i tortillaen. Men for at det kunne lade sig give sig, så skulle dejen være mere fleksibel end en ren masa harina dej. Der er ikke gluten i den dej, så der er ingen elasticitet. Så jeg valgte at faktisk tage nogle principper fra når man laver hvedetortillas, for der bliver de enormt nemme at rulle helt papirtyndt ud. Det er en kombination af fedtstof og gluten som gør det muligt. Så det sprang jeg på. Jeg tilføjede ikke mere hvedemel end jeg bare fik effekten og ikke rigtigt smagen, for de smager som en majstortilla. Det fede er også, at de ikke tørrer ud så hurtigt. Dem du ser ovenfor er på dette tidspunkt et par dage gamle og har blot været pakket i staniol og været et smut i køleskabet. Det er altså også en ikke dårlig effekt. Jeg vil tro at de også sagtens kan fryses. Om du vil lægge et lag koriander imellem er helt op til dig. Du kan se det ovenfor, men jeg tror ikke jeg vil bruge energien på det en anden gang. Der presser jeg dem bare normalt, så jeg har heller ikke taget det med i opskriften.

Masa Harina har været svært at opdrive, men nu skal der ikke meget mere end en enkelt googlesøgning til, så kan man få det flere steder. For bare 1,5 eller 2 år siden, var der et sted man kunne købe det – i hvert fald som var nogenlunde tilgængeligt – nu vrimler det heldigvis frem. Jeg har sågar set det i flere velassorterede supermarkeder.

Til vores tortillas fik vi ganske enkelt gris. Svinebryst braiseret med godt med varme krydderier og andre lækkerheder til det faldt praktisk talt fra hinanden. Vi gav det også lige en gang creme fraiche, syltede løg og koriander. Og så var det det.

Vi laver ikke vores mad stærk, da vi jo har Alfred, som vi gerne vil have spiser det samme som os. Så vi laver det krydret, men ikke stærk. Det gør også at udbuddet af hotsauces har taget lidt overhånd. Der er et orgel, som spiller på de fleste tangenter.

Perfekte bløde majs tacos med braisseret gris.

Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 20 minutter
Author: Thomas

Ingredients

Tortillas

  • 150 g hvedemel med højt glutenindhold her manitoba
  • 50 g svinefedt erstat med smør eventuelt
  • 350 g masa harina
  • 1,5 tsk salt
  • ca 3-4dl vand afhænger lidt af glutenindhold og alder på mel

Svin

  • 1 kg ribbenssteg
  • 3 små løg i kvarte
  • 4 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 0,5 tsk stødte nelliker
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 2 tsk oregano
  • 1 spsk røget paprika
  • 3 laurbær
  • 2 spsk chipotle i sovs
  • 2 spsk tomatpuré
  • 6-7 dl hønsebouillon

Herudover

  • 2 dl 9% creme fraiche
  • 2 rødløg
  • 1 dl eddike
  • 1 dl vand
  • 1 dl sukker
  • Frisk koriander

Instructions

Tortillas

  • Ælt melet med salt og svinefedt til det er arbejdet ind i melet. Tilsæt masaen og arbejd det sammen. Tilsæt vand til dejen er til at arbejde med. Ælt til den begynder at blive elastisk.
  • Film dejen og lad den trække en times tid på køl.
  • Del dejen i små kugler og rul dem tyndt ud.
  • Steg dem på en tør og brændvarm pande. Cirka 1 minut på hver side. De skal have til de let begynder at puffe op.
  • Tag dem af varmen og læg under et klæde.

Grisen

  • I en støbejernsgryde kommes en smule olie og så ribbenstegen med sværen ned af. Tænd op ved mellem varme og lad den stege en smule i cirka 5-8 minutter til den slipper selv. Brun den også af på kødsiden.
  • Kom løg, hvidløg og gulerødder ved og steg let. Når løgene er klare kommes krydderier på og lad dem varme til du kan begynde at dufte dem.
  • Tilsæt så chipotle, tomatpure og hønsebouillon. Bring i kog, læg låg på og sæt i ovnen på 200 grader i 45 minutter. Herefter sættes den ned på 140 grader i 1-1,5 time.
  • Lad grisen trække 15 minutter før den skæres ud. Vær opmærksom på, at det kan være så mørt at det altså falder fra hinanden. Det gør ikke noget.

syltede løg

  • Bring vand, eddike og sukker i kog.
  • Kom løgbådene heri.
  • Lad det trække minimum en halv time.

Nu skal der spises

  • Kombiner tortillas og gris. Top med løg, creme fraiche og frisk koriander.
Prøvet denne opskrift?Mention @Madetmere eller tag #madetmere!

 

 

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.