Hovedret/ Hverdagshelt/ Pasta og Ris/ Selvgjort er velgjort

Pasta med tomat, courgette og bacon – Og nogle tanker om kød.

5. august 2013

Nu skal det ikke være nogen hemmelighed, at meget af min tankevirksomhed bliver dedikeret til mad. Det ligger latent i baghovedet hele tiden. Det lykkes mig oftest at skubbe den lidt længere væk når jeg er på arbejde, men bum, så kan der melde sig en lille madtanke, som lige skal have plads. Eller jeg ved ikke om den skal have plads, men den tager den i hvert fald.

En af de ting som har fyldt meget i mit åndelige nærvær på det seneste – både når det var belejligt og ikke – er kød. Faktisk er det tanken om at begrænse mit indtag af kød. Nu må dette endeligt ikke misforstås. JEG ELSKER KØD! Sådan rigtigt meget. Jeg kunne godt nøjes med at spise kød. Det er ikke en ideologisk afstandtagen til hele Palæo kulturen. Det er heller ikke et sunds flip eller lignende. Næh, ser du, grunden til at jeg vil minimere mit indtag af kød er kærligheden til kød. At spise kød behøver ikke at være dyrt. At spise “ordentligt” kød er så enten dyrere, hvis man skal have de gode udskæringer i en version som tænker på dyrenes ve og vel. Her tænker jeg økologi – eller som minimum bare fritgående dyr. Hvis man skal have de billigere udskæringer af “ordentlig” kød, så er tilberedningstiden som oftest også længere – Eller man skal nøjes med en gang hakket kød.

Situationen er den, at her på Amager hvor vi bor, så vælter der det ene discountsupermarked op efter det andet. Og med ofte meget lange arbejdsdage, så er det svært at nå at handle andre steder end dem. Vi har ikke det der ligner fryserplads, så at købe stort ind er desværre heller ikke en mulighed. I disse discountjungler prioriterer de desværre ikke velfærdskød. I den lokale Fakta kan de til nøds fremskaffe en pakke øko hakket oksekød, intet andet. Aldi og Lidl er desværre bare hul i jorden. Netto kan til tider frembringe hakket okse og så en fritgående kylling. SLÅ DIG LØS. Steder som Føtex og Kvickly er ikke meget bedre faktisk, udbuddet kan være rigtigt kedeligt ofte.

Så beslutningen jeg har taget er, at jeg nu 1-2 gange om ugen vil prøve at undlade kød. Eller som minimum fjerne fokus fra kødet. Altså at det ikke nødvendigvis er 100% vegetar, men hvor fokus ender på det grønne (og røde) i stedet. Og kødet nærmest som i aften blot blev et lille krydderi. Til aftenens ret (og faktisk ville kunne mætte 3-4 personer) blev der brugt cirka 75 gram bacon. Så det nedenstående stykke bacon på 350gram ville kunne dække mad til maaange mennesker. Og ja, så er det vegetariske univers noget større end man lige forventer, når man dykker ned i det. Så det er også en del udfordring i det for mig. Det bliver spændende.

Nå, og så til aftenens ret. Kodeordene – NEMT og HURTIGT. Det tog lige præcist 4 minutter længere end at koge pastaen. Brug en god pasta, når den er så enkel, så er det vigtigt at sørge for at tingene er i orden. Jeg er personligt helt tosset med pasta fra Dececco. Det er ikke at sammenligne med de billige skruer til 2,95. Gør dig selv den tjeneste at købe ordentlig pasta.

Pasta med tomat, courgette og bacon - Og nogle tanker om kød. Pasta med tomat, courgette og bacon - Og nogle tanker om kød.

 

Hvad skal du bruge?

  • 50-75g bacon
  • en halv courgette
  • 2 fed hvidløg
  • 15 cherry tomater
  • 2 ansjos filetter (Kan undlades, men giver en dejlig smag)
  • 1 spiseskefuld kapers
  • Olie til stegning.
  • Pecorino / parmesan til toppen. Vælg din favorit.
  • Pasta – 125g pr person.

Start med at sætte vandet over til pastaen. Når det koger går du i krig med resten. Sæt pastaen over og koge.

Skær bacon og courgette i gode tern. Snit hvidløget fint. På en varm pande kommer du lidt olie, hvidløg og bacon. Lad det stå og snurre et par minutter. Det skal ikke nødvendigvis tage så meget farve. Herefter kommer du courgetten ved.

 

Pasta med tomat, courgette og bacon - Og nogle tanker om kød.

 

Kom tomaterne ved – som du forinden lige har delt i to. Herudover også ansjos og kapers. Hak dem i mindre stykker. Smag til med salt og peber. Vær opmærksom på at både bacon og ansjoser kan være temmeligt salte. Så rolig med salten i første omgang. Det skal stå i 3-4 minutter og snure.

Kom herefter den pastaen over. Lad det stå og samle sig i et par minutter ved lav varme.

Riv din parmesan eller pecorino over. Og nu kan du sådanset bare sætte dig til at nyde dine 10 minutters hårde arbejde 🙂

 

Pasta med tomat, courgette og bacon - Og nogle tanker om kød.

 

Pasta med tomat, courgette og bacon - Og nogle tanker om kød.

 

Pasta med tomat, courgette og bacon - Og nogle tanker om kød.

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.