Gris/ Hovedret/ Pasta og Ris/ Restemad / stop spild af mad/ Selvgjort er velgjort

Pasta med medister ragú

16. december 2018
Gå til opskrift

Nu er jeg faktisk ved at have blogget i 6,5 år. Det er lang tid. Og det betyder også at jeg føler jeg har dækket et ret stort spektrum af opskrifter. De første par år kunne jeg fremtrylle noget nyt hver dag. Men jeg må indrømme at det stadig bliver sværere og sværere at komme på noget helt nyt – Specielt kombineret med at jeg måske også frembringer i omegnen af 300-350 opskrifter ved siden af bloggen om året. Det nye skal jo så også være noget jeg har lyst til. Delagtigt. Og alle de der andre ting. 

Og nu er det jo jul. Og så kunne man poste flere juleopskrifter – Gerne med et twist. Men jeg er også lidt overbevist om, at hvis man gjorde det, ville det helt sikkert også bare forsvinde i mængden. Og de fleste laver jo alligevel julemaden “som vi altid har gjort”. Så jeg vil i stedet kaste mig ud i noget lidt andet. Nemlig lave nogle opskrifter, som er til julemaden – Når vi er dødsenstrætte af at spise resterne af den. Så det er noget der slet ikke minder om jul, men i den grad bringer resterne i spil. I første omgang har jeg taget hul på klassikerne på julebordet, nemlig medister, and/gås og så flæskestegen. Og jo, jeg ved da godt, hvordan man laver en flæskestegssandwich eller biksemad. men jeg ville gå efter noget med en helt anden smagsreference end jul.

Første skud på stammen af opskrifter er denne medister ragú. Her bruger jeg resterne af en stegt, krydret julemedister til en omgang pasta. Faktisk var det næsten for oplagt at bruge den sådan, men det passer bare godt. Jeg brugte en version fra Højer, hvor der var godt med krydderier i. Og når det kom til stykket, mindede den jo meget om nogle af de italienske pølser, som man kan være heldig at fremskaffe. Ofte når man bruner og simrer kødet længe, så giver det også en god dyb smag til retten automatisk. Her kunne den godt få lidt ekstra hjælp med på vejen i form af lidt soltørrede tomater, som giver god umami, hønsefond, salvie og fennikel. Det var virkeligt en klasseret, som blev primært frembragt af rester og hvad man ellers lige kunne frembringe i skufferne. Sådan nogle kan jeg godt lide.

Pasta med medister ragú

Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: Pasta, Stop spild af mad
Antal: 4 personer
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 300 g stegt medister
  • 3 stk skalotteløg
  • 4 fed hvidløg
  • 100 g soltørrede tomater – gerne med lidt olie
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 2 spsk hakkede urter Her: basilikum og salvie
  • 0,5 tsk let stødte fennikelfrø
  • 2 dl hønsefond
  • 1 dåse cherrytomater
  • 400 g pasta
  • 30 g Friskrevet parmesan

Sådan gør du

  • Skær medisteren i skiver.
  • Svits strimler af skalotteløg og hvidløg. Kom de soltørrede tomater, tomatpuré og medisteren på. Steg et par minutter.
  • Tilsæt nu hakkede urter, fennikelfrø, hønsefond og cherrytomater. Lad det simre 20-25 minutter. 
  • Kog pastaen og sigt vandet fra. Kom raguen ved. Lad det samle sig 5-7 minutter før det serveres med godt med parmesan og eventuelt lidt basilikum.
Prøvet denne opskrift?Mention @Madetmere eller tag #madetmere!

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.